Virtualizációs driverek és szervizcsomag SUSE Linuxhoz

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise 10 első szervizcsomagját (SP1) és a Virtual Machine Driver Pack elérhetőségét. Az utóbbi paravirtuális hálózati, busz- és blokkeszköz-illesztőprogramokból áll, amelyek segítségével a Windows és Linux vendégrendszerek módosítás nélkül és gyorsan futtathatók linuxos környezetben.

A SUSE Linux Enterprise 10 SP1 újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett virtualizációtámogatás és -felügyelet, valamint az új processzortechnológiák – többek között a négymagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorok – kihasználására alkalmas, nagy rendelkezésre állású tárolóinfrastruktúra. A csomag továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokat, gazdagabb auditáló alrendszert és támogatást is kínál a Novell Open Enterprise Server 2-höz, tartalmazza a munkaállomás-virtualizálási technológia előzetes verzióját, és fejlettebb vállalati integrációs megoldást kínál.

A Virtual Machine Driver Pack alkalmazását virtuális környezetekben ajánlják, amelyeket a SUSE Linux Enterprise rendszerbe, illetve az Intel és az AMD virtualizációs hardvermegoldásaiba integrált Xen hypervisor (virtuális gépeket menedzselő rendszer) használatával hoznak létre. A heteken belül megjelenő csomag Windows XP, Windows 2000 és Windows 2003 rendszerekhez tartalmaz eszközillesztőt. A Red Hat Enterprise Linux 4 és 5 termékek illesztőprogramjai a nyár végén jelennek meg, és a karbantartási frissítés során, díjmentesen kerülnek a Virtual Machine Driver Pack illesztőprogram-csomagba. A SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez készült Xen illesztőprogramok a SUSE Linux Enterprise disztribúció részeként már most is elérhetők.

Azóta történt

Előzmények