Egy évre a Linux Foundation szerezte meg Markus Rexet

Hirdetés


Markus Rex

A szervezet mai közleménye szerint a múlt héten Markus Rexet – aki korábban a SUSE Linux AG és a Novell igazgatói posztjait töltötte be – nevezték ki a Linux minél szélesebb körben való elterjedését célzó nonprofit szervezet, a Linux Foundation (LF) műszaki igazgatójává. A Linux szabványosítását mindig is támogató, közel tízéves linuxos vezetői tapasztalattal rendelkező Rex előreláthatólag 2008 végéig (a tervek szerint ezek után visszatér a Novellhez) erősíti a Linux Foundation csapatát, amelyben az ő feladata lesz az új szabványosítási és technikai kezdeményezések kivitelezése, illetve a Linux minél szélesebb körben történő elterjesztése.

„Örömmel várjuk Markus Rex csatlakozását az alapítvány vezetéséhez. Rex a SUSE Linux AG 1999-es megalakulása óta vezető szerepet tölt be a Linux-iparágban, és munkájával nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy mára a Linux a piac egyik vezető kereskedelmi disztribúciójává vált” – nyilatkozta Jim Zemlin, a Linux Foundation ügyvezető igazgatója.

Marcus Rex műszaki igazgatóként a Linux Foundation olyan technikai kezdeményezéseiért felel majd a jövőben, mint például a Linux Standard Base és az Open Printing munkacsoport. Emellett ő lesz az LF tagjainak, valamint a kernelközösséget képviselő LF technikai tanácsadó bizottságának elsődleges technikai kapcsolattartója. „A Linux-közösség erőforrásainak egyesítésével a Linux Foundation kulcsfontosságú szabványosítási, ösztönzési és együttműködési szolgáltatásokat biztosít a Linux folyamatos fejlesztése érdekében. Örömmel tekintek a Linux Foundation és a közösség tagjaival való együttműködésünk elé, és remélem, hogy közösen megvalósíthatjuk a Linux ígéretét” – kommentálta a hírt Markus Rex.

Rex széles körű stratégiai és termékmenedzseri tapasztalatokkal rendelkezik a Linux területén. 1999-ben került a SUSE Linux AG vállalathoz, és a fejlesztési részleg vezetőjeként, majd később a kutatás és fejlesztési részleg alelnökeként dolgozott. Irányítása alatt az 1999-ben még csak 15 fős mérnöki gárda létszáma 2004-re meghaladta a 200-at. A SUSE Linux AG felvásárlását követően, 2004-ben csatlakozott a Novell csapatához, ahol kezdetben a SUSE Linux alelnöke és vezérigazgatója, majd a nyílt platformra épülő megoldásokért felelős csoport műszaki igazgatója lett. Ezt követően pedig a szolgáltatási stratégiákat kidolgozó csoport alelnöki tisztségét töltötte be. Rex korábban a Linux Foundation és a Free Standards Group felügyelő-bizottságának is tagja volt. Mielőtt a SUSE csapatához csatlakozott, az Erlangeni Egyetem informatikai karán, valamint Prágában a Philips informatikai tanácsadójaként dolgozott.

Azóta történt

Előzmények