Valódi hangverseny a virtuális világban


Petrenko és az ő valóságos zenekara
Forrás: BBC

A Liverpooli Filharmonikusok ma bejelentették, hogy ők lesznek az első profi zenekar, amelyik koncertet fog adni a világ talán legismertebb virtuális világában, a Second Life-ban.

A szeptember 14-én rendezendő hangversenyen Szergej Rahmanyinov, Maurice Ravel, illetve két kortárs liverpooli zeneszerző, John McCabe és Kenneth Hesketh műveit fogja vezényelni a zenekar vezető karmestere, Vaszilij Petrenko. A virtuális világ koncertlátogató avatarjai épp úgy viselkedhetnek a koncerten, mint a való világban: kapcsolatba léphetnek egymással, édességeket és frissítőket vásárolhatnak a szünetben, s természetesen kimehetnek vécére is. Ezenkívül az est után a karmester részt vesz egy „közönségtalálkozón” is, ahol a Grand Foyer Bárban Petrenkóval, Ken Heskethtel és az énekes Kate Royallal beszélgethetnek az érdeklődők. A zenekar mindezt csak kezdő lépésnek szánja, s a jövőben is ki akarják használni az internet adta lehetőségeket, hogy megismertessék magukat a világgal.

Jegyeket – ingyenesen – a zenekar honlapján (a bátran kísérletező liverpooli zenekar egyébként még csengőhangot is kínál itt) lehet igényelni, ám csak sorsolás útján lehet hozzájutni, s a nyerteseket szeptember 10-ig értesítik e-mailben.

Azóta történt

Előzmények