További szigorításokat vezet be a Huawei ellen az USA

Az USA Szenátusa olyan törvény jóváhagyására szavazott, amely meggátolná, hogy a Huawei vagy a ZTE új licenceket kapjon az amerikai hatóságoktól.

Nem ér véget a China Telecom kizárásával a kínai cégekkel szembeni, további amerikai szigorításhullám. Az amerikai Szenátus olyan törvény jóváhagyására szavazott, amely meggátolná, hogy a Huawei vagy a ZTE új licenceket kaphasson a hatóságoktól.

Marco Rubio szenátor elmondta, hogy a Huawei és a ZTE közismerten nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek, így nincs helyük az amerikai telekommunikációs hálózatban. Az FCC az intézkedések miatt többé nem adhatna ki licenceket a listán lévő cégek számára.

Miközben Kína folyamatosan kritizálja az amerikai döntéseket, az FCC júniusban olyan előzetes döntést hozott, amely szerint a korábbi engedélyek (eszközökkel kapcsolatban) is visszavonhatóak a kínai cégektől.

Az FCC egyébként 2018 óta több mint 3000 kérelmet hagyott jóvá a Huawei számára, de most kijelentették: az új törvény segítségével garantálni tudják majd, hogy a fenyegetést jelentő cégek többé ne vehessenek részt az amerikai hálózatokban.

Azóta történt

Előzmények