Hirdetés

2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Telekom rovat

Durva sávszélesség-emelést jelentett be a UPC

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: UPC Magyarország

A vállalat 120 megabitre emeli az internet (letöltési) sebességét közel 120 ezer ügyfele számára. Az ügyfeleknek semmi dolguk nincs, a váltás automatikus, központi.

Hirdetés

A hivatalos közlemény szerint gyorsabban netezhetnek mostantól azok a UPC-ügyfelek, akik eddig másodpercenként 15 és 60 megabit közötti sebességgel kapcsolódtak az internetre, és műszakilag megvalósítható náluk a sávszélesség 120 megabitre történő emelése. A szóban forgó ügyfelek többsége jellemzően 30 megabites letöltési sebességgel netezett eddig, hiszen számos díjcsomagban hosszú ideig ez volt a leginkább elterjedt sávszélesség – írja a UPC. (Azt érdemes megjegyezni, hogy a nemcsak a sűrűn lakott területeken szolgáltatást nyújtó UPC a konkurensektől eltérően szinte kizárólag a letöltési sebesség növelésére gyúrt az elmúlt években, üzletpolitikájukból következően nem igazán foglalkoztak azzal a kisebbséggel, akiknek a feltöltési sebesség is fontos.)

A változtatás automatikus, a UPC felhasználói közreműködés nélkül 120 megabitesre állítja át az érintett felhasználóknál a szolgáltatást, méghozzá úgy, hogy mindeközben havidíjuk és a szerződésükben foglalt egyéb feltételek is változatlanok maradnak. Erről a vállalat e-mailben és a számlalevélen is értesíti az érintett ügyfeleket, amelyben arról is tájékoztatják őket, hogy a módosítást központilag állítják be, ezért nekik semmilyen tennivalójuk nincs.

Azon ügyfelek számára, akiknél műszaki vagy valamilyen egyéb okból egyelőre nem lehetséges a sebességnövelés – így például a Digitális Jólét Alapcsomagot használók számára – a UPC igyekszik a jövőben megvalósítani a fejlesztést – írják.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.