Ma este lesz az első Ultra HD internetes közvetítés

Ma, május 7-én lesz az első élő internetes közvetítés 4K-s, Ultra HD felbontásban. A Bécsi Állami Operaházból a Full HD-nál négyszer részletgazdagabb képminőségben látható Nabucco-előadást a Samsung UHD-televíziók tulajdonosai élvezhetik egy speciális alkalmazás segítségével.

A közvetítést hétfőn a szolgáltatást nyújtó Elemental a német digitalfernsehen.de szakportálnak jelentette be. Giuseppe Verdi világhírű operája, a Nabucco eddig soha nem látott képminőségben fog megjelenni a készülékek képernyőjén. A Bécsi Állami Operaház színpadán Placido Domingo fogja énekelni a főszerepet.

Az előadás vételéhez a Samsung Ultra HD felbontású televízióinak rendelkezniük kell a bécsi Staatsoper internetes alkalmazásával, amelyen keresztül a készülékek meg tudják jeleníteni a műsort. A közvetítés során a legújabb, H.265-ös (HEVC) videótömörítési eljárást fogják alkalmazni, amelyet a legtöbb Samsung UHD-televízió támogat. Természetesen Full HD felbontásban is lehetőség lesz nyomon követni az előadást mindazoknak, akik nem rendelkeznek Samsung márkájú UHD-televízióval. Az ehhez szükséges élő stream a bécsi Staatsoper internetes oldaláról érhető el.

Azóta történt

  • Globális UHD-szövetség jött létre

    Az iparági nagyvállalatok által létrehozott szervezet célja, hogy a szabványosítás összefogása mellett népszerűsítsék is a különlegesen nagy felbontást kínáló eszközöket és technológiákat.

Előzmények