Folytatódik a kéretlen levelek elleni küzdelem

A Spamellenes Technikai Szövetség (Anti-Spam Technical Alliance – ASTA) a kéretlen hirdetéseket tartalmazó e-mailek által okozott problémák kezelésére szolgáló optimális módszerekre és technológiákra tett javaslatot. A 2003 áprilisában alakult ASTA – amelynek tagjai közé tartozik a Yahoo!, a Microsoft, az EarthLink és az America Online – bemutatta a több mint egyéves együttműködés eredményét: a spamek elleni küzdelmet szolgáló, az egész iparágnak szóló, optimális módszereket és technikai tanácsokat.

Az ASTA javaslatot tett az internet- és az e-mailszolgáltatók által követendő szabályokra és eljárásokra, illetve azon állami szervek, magánvállalatok és online marketingügynökségek által alkalmazandó módszerekre, amelyek nagy számú levelet szoktak küldeni. Az ajánlások két fontos problémára koncentrálnak: segítséget kívánnak nyújtani az e-mailhamisítás problémájának leküzdéséhez azzal, hogy az internetprotokollon (IP) és az elektronikus aláíráson alapuló megoldással kiküszöbölik a tartományhamisítást; illetve leírják azokat az optimális módszereket, amelyek segítségével az internetszolgáltatók és ügyfeleik megakadályozhatják, hogy kéretlen levelek forrásává váljanak.

"Az a célunk ezzel a javaslattal, hogy hozzájáruljunk az iparág egyértelmű szabályrendszerének kialakításához, tovább folytatódó közös munkánk részeként, amelynek célja, hogy felszámoljuk a spamen alapuló üzleti tevékenységet, és visszaadjuk felhasználóinknak az uralmat a postaládájuk felett" – vélekedett Ryan Hamlin, a Microsoft spamellenes technológiai és stratégiai csoportjának igazgatója.

Azóta történt

Előzmények