Leválasztja magáról az AI-t az Intel

Leválasztja az AI-alapú szoftveres tevékenységét az Intel, és átszervezi egy új, független cégbe. Ez lesz az Articul8 AI.

Az Intel úgy döntött, hogy létrehoz egy új, független céget, és innentől kezdve ez viszi tovább az összes AI-alapú szoftveres tevékenységét. Az új vállalatot a DigitalBridge Group digitális eszközkezelő és más befektetők segítik.

Az üzlet értékéről nem beszélnek, ahogy arról sem, többségi tulajdonos lesz-e az Intel. Annyit árultak el, hogy független igazgatótanács lesz, az Intel pedig részvényes marad. Az új cég neve  Articul8 AI, és alapvetően az Intel üzleti AI-technológiájára épül, amit a Boston Consulting Group segített fejleszteni eleinte, az Intel saját szuperszámítógépével.


[+]

Az új céget az az Arun Subramaniyan vezeti, aki korábban az Intel adatközpontokért és AI-ért felelős igazgatója és alelnöke volt. Állítása szerint az ágazat ügyfelei alapvetően az adataik nagy felhőcégeknek való átadása és az elszálló költségek (ha dolgozók ezrei kezdik használni a rendszereket) miatt aggódnak. Szerinte ők a generatív AI legnagyobb hiányosságát orvosolnák, ami az, hogy terveket építeni könnyű, de megvalósítani azokat biztonságos és költség tekintetében fenntartható módon nem igazán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények