Egyeztetne a Twitter: mikor kapcsolják le a világ szabályszegő vezetőit?

Új felmérést indított a Twitter: arra kíváncsi, hogy vajon milyen szabályokat kellene alkalmazzon a közvélemény szerint a világ vezető személyiségeire.

A Twitter a nyilvánosság véleményét kéri arról, hogy mikor és hogyan kellene lekapcsolnia a platformjáról a világ szabályszegő vezetőit.

A közösségi platform azt állítja, hogy a szabályainak átnézésekor kezdte el mérlegelni, hogy a világ vezető személyiségeire alkalmazzák-e vajon ugyanazokat a szabályokat, mint az összes többi felhasználóra.

A politikusok és kormányzati tagok fiókjainak kezelése miatt régóta kritika alatt áll a Twitter és a Facebook, főleg Donald Trump előző amerikai elnök tiltása után kerültek szorult helyzetbe.

A Twitter most arra kíváncsi, hogy vajon mit gondolnak a felhasználók: a politikusokra is legyenek érvényesek az általános szabályok? Milyen ellenlépéseket tegyenek, ha azok megszegik a szabályokat? A visszajelzéseket április 12-ig várják. A platform már korábban is arra készült, hogy emberi jogi szakértőkkel, civilekkel és akadémikusokkal egyeztessen az irányelveiről.

Azóta történt

Előzmények