Oroszország szerint tisztességtelen küzdelemre használja a technológiát Amerika

Oroszország azzal vádolja Amerikát, hogy az IT-t egy tisztességtelen küzdelem elindítására használja, emellett úgy vélik, a közösségi platformok önkényes cenzúrába kezdtek.

A napokban vádolta meg Oroszország Amerikát azzal, hogy utóbbi az IT-lehetőségeket egy tisztességtelen verseny elindítására használja fel, továbbá, hogy a közösségi médiás platformok önkényesen és válogatás nélkül cenzúráznak tartalmakat.

Minderre nem sokkal azután került sor, Oroszország lelassította a Twittert, amiért az nem távolította el a kért, tiltott tartalmakat. Később a platform betiltását is kilátásba helyezték.

A Twitter egyes orosz médiafelületeket úgy címkéz, hogy azok állami háttérrel rendelkeznek, Oroszország ezt a lépést is kritizálta. Az ország decemberben olyan törvényeket fogadott el, amelyekkel jobban szabályozhatják az amerikai közösségi óriásokat, amelyek az orosz vezetés szerint nem rendelkeznek egységes szabványokkal a működésükre vonatkozóan. Problémának tartják, hogy ezeken a platformokon a digitális tartalmakat a cégek önkényesen és válogatás nélkül cenzúrázzák, bírósági vagy hatósági jóváhagyás nélkül.

A Twitter eközben attól tart, hogy nő majd a blokkolási kísérletek száma, és korlátozzák majd a nyilvános online párbeszédet.

Azóta történt

Előzmények