Borravalóval, csoportokkal és fizetős szuperkövetéssel újít a Twitter

Nagy átalakításokra készül a Twitter, és lehetővé tenné az influenszerek számára, hogy pénzt kérjenek a követőiktől.

A Twitter számos igen komoly változtatásra készül.

Lehetővé tenné a jövőben a felhasználói, és főként az influenszerek számára, hogy pénzt kérjenek a követőiktől. A fizetős extra tartalmak mellett csoportok létrehozására és azokhoz való csatlakozásra is lesz lehetőség, ezekre a modellekre pedig már lehetett számítani egy ideje – ráadásul más közösségi platformokon is alkalmaznak ilyeneket.

A Twitter egyik újdonsága az úgynevezett szuperkövetés lesz. Ilyenkor a felhasználó nem csak követ valaki mást, hanem hozzáférést kap extra tartalmakhoz: bónusztweetekhez, esetleg feliratkozhat hírlevélre, beléphet egy közösségi csoportba vagy kaphat egy kitűzőt a neve mellé, mint támogató. A Twitter szerint a szuperkövetéseknek hála a tartalomgyártók és a kiadók is közvetlenül a rajongóiktól szerezhetnek pénzt.

A közvetlen fizetési eszközökre egyre nagyobb igényt tartanak az utóbb említett körök. Részben ez az oka a Patreon sikerének, de hasonló megoldással újított már a Facebook, a YouTube és a GitHub is, többek között. Feltehetően a Twitter is leveszi majd a maga jutalékát, mivel egy ideje folyamatosan új típusú bevételi forrásokat emleget a cég vezetése.

Azon felül, hogy a Twitteren többek között borravalót is lehet majd adni másoknak, a másik nagy újdonság a közösségek névre keresztelt funkció lesz. Alapvetően a Facebookon látott csoportokat másolják le. Az emberek létrehozhatnak csoportokat vagy csatlakozhatnak azokhoz, érdeklődési kör alapján például. A Twitter szerint így az emberek még több tweetet láthatnak egy adott témában.

A csoportok a Facebook számára is nagy sikert jelentettek (bár moderálás terén is nagy problémát hoztak). A Twitter szerint a közösségek saját szabályokat is hozhatnak majd, amelyek a platform irányelvein felül érvényesek lesznek a tagokra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor élesíti ezeket a funkciókat a Twitter.

Azóta történt

Előzmények