A Telenor újra meghirdeti ifjúsági versenyét

A cég ma jelentette be, hogy a 18-25 éves kreatív fiatalok számára meghirdetett 2014-es Telenor Youth Summitra olyanok jelentkezését várják, akik szívesen állítanák társadalmi célok szolgálatába a mobiltechnológiát, és maximum 1 perces, mobillal készített kisfilmben be is tudják mutatni világmegváltó ötletüket.

A verseny jelentkezési határideje 2014. október 31. A pályázat két győztese az oslói Telenor Youth Summit workshopon és az ünnepélyes Nobel-békedíj átadáson is részt vehet, valamint a program végén a Telenor szakmai gyakornoki programjának köszönhetően munkatapasztalatot is szerezhet.

Hirdetés

Mi a Telenor Youth Summit?

A Youth Summit versenyt cég a Nobel Békeközponttal együttműködésben hirdeti meg. A pályázatra 16 európai és ázsiai országból várják fiatalok jelentkezését, akik igazi „digitális bennszülöttként” megmutatják, hogyan lehet segíteni és megoldást adni globális társadalmi kihívásokra a mobiltechnológiával.

„Mi történik, ha összehozunk 28 lelkes európai és ázsiai fiatalt egy csapat globális mobilipari vezetővel és szakértővel a Telenor központjában? Jobbnál jobb ötletek születnek arról, hogyan lendítheti előre a mobil- és digitális kommunikáció a társadalmi és gazdasági változásokat, és segítheti az egyéneket illetve közösségeket, hogy megvalósítsák önmagukat” fogalmazta meg a verseny célját Jon Fredrik Baksaas, a Telenor csoport elnök-vezérigazgatója.

Minden országból két nyertes juthat ki a Youth Summit nemzetközi workshopra, melyet december 9-11. között rendeznek Oslóban.

Kik és hogyan pályázhatnak?

A feltételek: 18-25 éves magyar állampolgársággal rendelkező fiatalokat várna, akik kitűnően beszélnek angolul, jól ismerik a közösségi médiát, és olyan kreatív – a mobiltechnológia segítségével megoldható – ötletük van, amelyről úgy vélik, hogy a világot jobbá teszi.

A versenyre egy maximum 60 másodperces, mobiltelefonnal készített videóval lehet jelentkezni, amelyben a pályázó bemutatja vagy elmeséli ötletét. A pályázathoz egy angol nyelvű önéletrajzot és egy 250 szavas, az ötletet bemutató leírást is csatolni kell. Az elkészült angol nyelvű anyagot a hivatalos honlapra kell feltölteni. A videó elkészítéséhez a vállalkozó kedvűek magyar fiatalok az Erzsébet téren felállított Movilfest háznál kaphatnak szakmai segítséget október 15-ig.

A két magyar nyertes képviselheti Magyarországot az oslói Telenor Youth Summit nemzetközi csapatában 2014. december 9-11. között Norvégiában, majd azt követően a Telenor szakmai gyakornoki programjában Budapesten. A nyertesek kreatív workshopokon ismerkedhetnek meg a Nobel Békeközpont és a Telenor képviselőivel, és a Nobel Békedíj átadásához kapcsolódó rendezvényekre is ellátogathatnak.

Azóta történt

Előzmények