A Telenor meghosszabbítja az oktatási oldalak ingyenes elérését (Frissítve!)

A március 1-ig fenntartott járványügyi korlátozások idejére a díjmentes elérés is marad.

Korábban az IT café is beszámolt arról, hogy a Telenor a hálózatán az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve 2020. november 27-től forgalmi díj nélkül tette elérhetővé a főbb oktatási oldalak elérhetőségét a koronavírus-járvány miatti vészhelyzeti intézkedések idejére.

Hirdetés

A távközlési vállalat ma közleményben jelezte, hogy mivel a kormány 2021. január 28-án bejelentette, hogy március 1-ig meghosszabbítja a járványügyi védelmi intézkedéseket, ezzel összhangban a Telenor is a tervezettnél tovább biztosítja a bevezetett szolgáltatási kedvezményt. A Telenor hálózatán kis- és nagyképernyős mobilnet-hozzáféréssel forgalmi díj nélkül elérhető oldalak listája a mobiltársaság digitális oktatási programja, a HiperSuli weboldalán érhető el: https://hipersuli.hu/adatforgalmi-dij-nelkul-latogathato-oktatasi-oldalak/.

Laptopokra, táblagépekre is pályázhatnak az iskolák

Továbbra is zajlik a szolgáltató által január 19-én meghirdetett „Digitális ugródeszka” pályázat, amelyben akár 2 millió forint értékű, a digitális oktatást segítő tablet-, valamint notebookcsomaghoz juthatnak hátrányos helyzetű települések felső tagozattal rendelkező alapfokú oktatási intézményei. Az összesen 10 millió forintos keretből elnyerhető technikai eszközök mellett a nyertes intézmények ingyenes, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzést is kapnak. A pályázat jelentkezési határideje február 16. További részletek: https://hipersuli.hu/digitalis-ugrodeszka/.

Frissítés:

A Magyar Telekom is közölte: a távoktatás és a minőségi időtöltés érdekében a mobilinternet-szolgáltatást használó havidíjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20-tól – visszavonásig – a mobilinternet-szolgáltatás használatakor egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget. Részletes információ az elérhető oldalak listájával a https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/segitunk oldalon található.

A Vodafone is meghosszabbítja a digitális oktatást támogató kedvezményeket. Közölték: tavaly márciusban, a pandémia első hullámának küszöbén a Vodafone Magyarország folyamatosan vezette be azokat a kedvezményeket, intézkedéseket, melyekkel a lakosságot – ezen belül is a pedagógusokat és a családokat – segítették a rendkívüli helyzetben. A digitális oktatás támogatása érdekében adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját. Ezáltal több ezer diák és pedagógus juthatott – és juthat jelenleg is – minőségi digitális oktatási tartalmakhoz – írták.

Azóta történt

Előzmények