Ingyen net a lezárás idejére

Volt már hasonló akció a járványhelyzet idején, most újra lesz.

Márciusban az általános iskolás diákoknak és tanáraiknak harminc napra ingyenes lesz az internet, ugyanúgy, mint azoknak a tanulóknak és pedagógusoknak, akiknek korábban a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk – tájékoztatott közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Fontos megjegyezni, hogy a kedvezmény nem jár automatikusan: a digitális oktatásban részt vevőknek továbbra is a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást.

A kormányszóvivő elmondta: „Nehéz, de szükséges döntés volt a járvány megfékezésének érdekében, hogy az általános iskolákat átállítsuk a digitális oktatásra a következő hetekben. Tudjuk, hogy ez többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent a gyerekeknek, a pedagógusoknak és nekünk, szülőknek is. Éppen ezért a kormány ebben a nehéz helyzetben is ott áll a családok mellett, hogy mérsékelje a terheket.”

A kormányszóvivő kiemeli, a digitális oktatásban részt vevőknek továbbra is a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást, amit a következő számlán írhatnak jóvá. A kedvezmény a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes és egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni.

Azóta történt

Előzmények