Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

Január elsejétől Peter Gazik tölti be a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozícióját - közölte a mobilszolgáltató vállalat az MTI-vel szerdán.

A szakember az elmúlt 10 évben különböző vezetői szerepköröket töltött be a telekommunikációban vállalati kapcsolatok és szabályozási területeken, az elmúlt öt évben pedig a szlovákiai O2 mobiltársaság vezérigazgatója volt.

Peter Gazik a Telenor Magyarország vezérigazgatói posztját Jan Hanustól veszi át, aki 2018 júliusa óta irányította a vállalatot.

A cég közölte továbbá, hogy 2021 januárjától Drozdy Győző vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes a vállalatnál eltöltött 27 év után nyugdíjba vonul. Feladatait Erdélyi Márk, a Telenor eddigi jogi igazgatója veszi át, aki 17 évvel ezelőtt csatlakozott a vállalathoz.

A Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország 1994. március 27-én Magyarországon elsőként indított kereskedelmi GSM-szolgáltatást. A jelenleg 75 százalékban a cseh PPF Csoport, és 25 százalékban az Antenna Hungária tulajdonában álló cég a magyarországi piac egyik vezető mobiltávközlési vállalataként több mint 1300 munkavállalót foglalkoztat, 3,1 millió előfizetője van. 2020 novemberében Magyarország lakosságának 99,17 százaléka részére és területének 99,75 százalékán biztosít lefedettséget – írják a közleményben.

Azóta történt

Előzmények