Távozik a magyar T-Com vezére

Christopher Mattheisen
Christopher Mattheisen

Christopher Mattheisennek, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesének, a vezetékes szolgáltatások üzletág (T-Com) vezetőjének munkaviszonya – saját kérésére – 2006. június 15-ével megszűnik – jelentette be a távközlési vállalat. A cégvezető a jövőben egy másik országban folytatja pályafutását. A vezérigazgató-helyettesi, illetve a T-Com-vezetői pozícióval járó feladatokat június 15-étől ideiglenesen Simó György, a jelenlegi üzletágvezető-helyettes, a T-Online Magyarország Zrt. vezérigazgatója látja el.

Mattheisen 1993 és 1996 között a Westel 900 marketing- és értékesítési igazgatójaként dolgozott. 1997-től Londonban a MediaOne mobiltávközlési vállalkozásainak kereskedelmi és marketingtevékenységét irányította, majd a BT Cellnet üzleti, kereskedelmi és marketingigazgatójaként dolgozott. 2002. szeptember 1-jétől volt a Matáv vezérigazgató-helyettese, valamint a lakossági szolgáltatások üzletág vezetője, tavaly január 1-jétől pedig a vezetékes szolgáltatások üzletágat irányította.

Irányításával a Magyar Telekom Csoport az elmúlt négy évben sikeresen építette ki a vezetékes széles sávú piacot, új innovatív megoldásokat vezetett be a magyarországi távközlési piacon, emellett Mattheisen hatékonyan irányította az üzletág külföldön való terjeszkedését is – értékelte a társaság a távozó vezető munkásságát közleményében.

Azóta történt

Előzmények