Távközlési szolgáltatóknak készült az új BEA-szoftver

A BEA Systems bemutatta nagy teljesítményű, szabványokon alapuló hálózati hozzáférés-kezelő eszközét, a BEA WebLogic Network Gatekeepert. A termék a távközlési szolgáltatók számára lehetővé teszi, hogy megnyissák telekommunikációs kapacitásaikat a szoftverfejlesztők előtt, az alkalmazásszállítók könnyen tudjanak a hálózatokhoz hozzáférő új szolgáltatásokat kiépíteni, a harmadik felek által készített tartalmak pedig kezelhetővé váljanak – közölte az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A BEA WebLogic Network Gatekeeper többszintű feladatot lát el. Egyrészt a szolgáltatók által meghatározott szabályok betartatását biztosítja szabályvezérelt hálózati csatolók segítségével, melyek intelligens módon fontossági sorrendbe állítják és irányítják a forgalmat. Másrészt webalapú távközlési szolgáltatásaival a külső partnerek olyan alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre, mint a szöveges üzenetküldés, hívás, helyi alapon működő szolgáltatások vagy számlázás. A harmadik féllel való partnerkapcsolat-kezelés révén pedig menedzselhetővé válnak a hálózathoz hozzáférő külső partnerek.

A BEA WebLogic Network Gatekeeper alkotórésze a BEA WebLogic Communications Platform infrastrukturális termékcsaládnak, melyet a távközlési ipar számára fejlesztettek ki. A platformban található a BEA WebLogic SIP Server J2EE-alapú alkalmazásszerver, amely SIP kapcsolatfelépítési protokoll-támogatással (Session Initiation Protocol) rendelkezik. A BEA WebLogic Communications Platform segítségével a távközlési szolgáltatók mind több korszerű hálózati szolgáltatást nyújthatnak, például IP-alapú telefonálást, konferenciabeszélgetést, webes jelenlétet, azonnali üzenetküldést, „push-to-talk” (PTT, csoportos beszélgetés) szolgáltatást, játékokat, valamint egyéb, médiagazdag kommunikációs lehetőséget – áll az Alerant közleményében.

Azóta történt

Előzmények