Tanúsítva hódíthat a NetLock kriptográfiai modulja

A NetLock Kft. bejelentette, hogy megszerezte a HunGuard Kft. - mint kijelölt tanúsító szervezet - tanúsítványát az NLCAPI3 kriptográfiai modul 3.2.0-ás verziójához. A hitelesítés-szolgáltatásokkal foglalkozó hazai technológiai cég abból a felismerésből indult ki a termék fejlesztésénél, hogy egyre több alkalmazást kívánnak a piacon elektronikus hitelesítési funkcionalitással kiegészíteni anélkül, hogy magát az alap alkalmazást lecserélnék, és ez az igény mind a köz- mind a versenyszféra részéről egyre erősebben fog megjelenni.

A most tanúsított NLCAPI3 v3.2.0 jelzésű termék minősített és fokozott biztonságú elektronikus aláírás létrehozásához és ellenőrzéséhez, valamint időbélyeg kérelmezéséhez és ellenőrzéséhez alkalmazható. A tanúsítás garancia szintje az ISO 15408 (Common Criteria) EAL 3-as szintjéhez hasonló volt. A Microsoft Crypto API alkalmazásával Windows-platformon használható a modul. A tanúsítványlánc ellenőrzésére az OpenSSL 0.9.7d verziójának függvényeit használja. A tanúsítás megszerzése mellett a NetLock Kft. kiemelkedő eredménynek tartja, hogy a kifejlesztett termék tanúsítványának verziókövetés melletti karbantartásáról is gondoskodott. Ennek megfelelően a cég karbantartási szerződése alapján folyamatosan vizsgálják, hogy a korábbi tanúsítási eredmények állításai újabb részletes vizsgálatok nélkül fenntarthatók-e.

A most bemutatott programozói könyvtár azon szoftverfejlesztő cégek számára is kínál megoldást, akik a növekvő igények miatt saját aláíró termékkel kívánnak a piacra lépni, de nem kívánnak foglalkozni a szorosan vett kriptográfiával kapcsolatos fejlesztői feladatok megvalósításával.

A Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény (Ket) november 1-i hatályba lépésére való felkészülés jegyében a NetLock a közeljövőben elindítja támogatási programját, amelynek keretében az NLCAPI3 programozói könyvtárat elsősorban a rendszer és szoftverfejlesztést végző cégeknek kínálja. A program várhatóan nem korlátozódik majd a közigazgatási fejlesztések körére, így például a tavaly május óta lehetséges hiteles elektronikus számlázás terjedése is felgyorsulhat – olvasható a cég közleményében.

Azóta történt

Előzmények