Támadják az Apple-t

Az almás gépek tulajdonosait célozták meg az interneten frissen felbukkant phising-levelek. A támadók a felhasználók úgynevezett Apple ID-ját (azonosítóját) szeretnék megszerezni egy manipulált honlap segítségével. Ez azért veszélyes, mert, ha sikerül nekik, akkor hozzáférnek az áldozat iTunes zeneáruházi és AppleStore áruházi felhasználói fiókjához – utóbbiból számítógépeket, szoftvereket és perifériákat vásárolhatnak az áldozat számlájára.

Az e-mailben érkező, általában kamu biztonsági eljárásokra hivatkozó, és ebből az ürügyből a banki azonosítóinkat kérő vagy hamis weblapokra átirányító adathalász-levelek jelentik ma az egyik legsúlyosabb biztonsági fenyegetést az elektronikus levelezésben. Míg a klasszikus "nigériai levelek" – váratlan lottónyereményről vagy befektetési partnert kereső afrikai ex-diktátor özvegyről – ma már kevés embert tudnak csőbe húzni, addig egy jól sikerült phising támadás a kevésbé gyakorlott szemeket könnyen megtévesztheti.

Az eddig népszerű adathalászati célpontok a hagyományos banki, illetve e-bankos azonosítók voltak, de a tavalyi évben nagy arányban terjedtek el az áldozatok eBay fiókjának adataira pályázó levelek is. Az Apple-felhasználók elleni mostani támadás illeszkedik abba a trendbe, amely szerint az egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkozó csalók újabban inkább célzottan küldik ki a phishing-leveleket, mintsem nagy számban árasztanák el velük a postafiókokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Nagyot kaszált az Apple

    Negyedéves jelentések: az iPodnak köszönhetően jól megy az Apple-nek, és túlzottan óvatos az eBay.

  • Megállíthatatlan az iTunes

    Újabb mérföldkőhöz érkezett az internetes zenebolt, amely egyelőre sikert sikerre halmoz. Túl az egymilliárdon.

  • Feltámasztotta a Macet az Intel

    Negyedéves jelentések: már nem csak az iPodból él az Apple, és teljesítette az elvárásokat az eBay.

Előzmények