Hirdetés

A cyberbűnözés lekörözte a drogkereskedelmet

Hirdetés

A globális számítógépes bűnözés nagyobb hasznot hajtott az elkövetőknek az elmúlt évben, mint a drogkereskedelemből származó, 105 milliárd dollárosra becsült illegális jövedelem. Erről Valerie McNiven, az USA államkincstárának egyik it-biztonsági tanácsadója beszélt egy Szaúd-Arábiában megtartott konferencián. A szakértő szerint ez a tendencia csak romlani fog a technológiailag elmaradottabb országok felzárkózásával.

A cyberbűnözés megugró bevételei elsősorban a phishing-támadásoknak köszönhetők. A lemásolt internetbank-weboldalak és az ezekre irányító hamis emailek szintén a fejlődő országokban jelentenek nagyobb gondot, elsősorban a hiányzó törvényi és internet-biztonsági szabályozások miatt.

Az Anti-Phising Munkacsoport (APWG) legfrissebb felmérései szerint a "kevert" phising-támadások jelentik a legkomolyabb fenyegetést, ugyanakkor sajnos ezek száma emelkedik a legdrámaibban. A bankok ügyfeleinek küldött "kevert" phising emailek egyszerre tartalmaznak hamis átirányító linkeket a levél törzsében, és kémprogramokat, vírusokat, trójai programokat a mellékletben.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények