Holnaptól adatlimit védi a mobilos fogyasztókat

Július 1-jétől Európa legtöbb országában adatlimit védi majd a T-Mobile-osokat a külföldi mobilinternetezés miatti esetlegesen magasabb számláktól. Az új EU GPRS Limit nevű szolgáltatás már most is igénybe vehető, azonban a T-Mobile április 1-jétől július 1-jéig bezárólag automatikusan és díjmentesen minden ügyfelének bekapcsolja, kivéve azokat, akik ettől eltérően rendelkeztek.

Az EU GPRS Limit lényege, hogy az Európai Unió országaiban, valamint Norvégiában, Lichtensteinben és Izlandon 28 MB-nyi, körülbelül 17 ezer forintnyi adatforgalom után kizárólag akkor engedi meg a további internetezést, ha az ügyfél kikapcsolja a limitet. További adatforgalmazás csak az ügyfél kifejezett kérésére, a roaminglimit-szolgáltatás lemondása esetén lehetséges. Emellett a limit 80, illetve 100%-ának elérésekor az ügyfél értesítő SMS-t kap. Az is lehetőség továbbá, hogy úgynevezett USSD-kódokkal, illetve telefonhívással az előfizető maga is ellenőrizheti díjmentesen adatforgalmának alakulását. Az EU GPRS Limit havidíjas és dominós ügyfelek számára egyaránt elérhető az összes publikus apn adatátviteli csatorna (internet, wap, wnw, static) használata esetén.

Az EU GPRS Limit szolgáltatást a vonatkozó EU rendeletben előírtaknak való megfelelés érdekében 2010. április 1-je és július 1-je között a T-Mobile folyamatosan minden ügyfelének bekapcsolja, kivéve azokat, akik ettől eltérően rendelkeztek. A T-Mobile felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy az érintett országokba történő utazás előtt tájékozódjanak, előfizetésükön be van-e kapcsolva a szolgáltatás.

Azóta történt

Előzmények