Hirdetés

Személyesen szabotálja az LG vezérkara a Samsung háztartási eszközeit

Javában zajlott az IFA, amikor az LG háztartási eszközök üzletágának vezetője, Jo Seong-jin besétált egy helyi kereskedésbe, és alaposan helyben hagyta a Samsung mosógépét.

A videón jól látszik, hogy többször is nekiállt letörni az ajtót, de csak félig járt sikerrel. Azt elérte, hogy a gép ne működjön többé. Kollégáival partizánkodtak a boltban, de a biztonsági kamera minden mozdulatukat rögzítette. Az LG szóvivője elismerte, hogy Jo Seong-jin és két másik alkalmazott ellen eljárást indítottak a helyi hatóságok. A Samsung nem kívánta kommentálni az esetet, a bűnösöket pedig nem sikerült elérnie egyik újságnak sem.

Az LG hosszas mediációt követően belement abba, hogy kifizessék a tönkrement gépek árát, de nem hagyták ki a ziccert, hogy megjegyezzék, elég gyenge minőségűek lehetnek azok az eszközök, hiszen az alkalmazottak csak „minőségi ellenőrzést végeztek”.

A háború közel sem egyoldalú, kicsit komolyabb vád miatt van folyamatban per négy Samsung alkalmazott ellen, akiket azzal vádolnak, hogy az OLED panelek technológiáját lopták el. Állítólag úgy jutottak hozzá, hogy az egyik alkalmazott maga adta át az információkat egy szerződött partnernek. Ezzel kapcsolatban a vállalat úgy védekezik, hogy a technológia már amúgy is széles körben ismert volt.

Azóta történt

Előzmények