Ez egy mosógép, vagy kettő?

A CES idén is annyi izgalmas és érdekes új terméket hozott, hogy nem győzünk megemlékezni róluk. A PROHARDVER! és a Mobilarena is külön blogot tart fenn erre a célra, az anyagdömping pedig elkényezteti az olvasókat.

Vannak azonban olyan területek és termékek a kiállításon, melyek alapvetően nem tartoznak egyik lapunkhoz sem. Így például elég ritkán írunk mosógépekről, pedig Las Vegas forgatagában ezek a masinák is új funkciókat, merész újításokat villantanak. Továbbra sem tervezzük, hogy részletesen beszámolnánk a mosógépvilág legújabb trendjeiről vagy modellfrissítéseiről, azonban az LG Twin Wash (WD100C, WD200C) mellett nem volt szívünk szó nélkül elmenni.

Az LG Electronics olyan elöltöltős mosógépeket mutatott be, melyek egyszerre két adag ruha párhuzamos mosását teszik lehetővé. A talapzatba rejtett, helytakarékos mini mosógépbe például elkülöníthetjük a kényes ruhákat, így kevesebb mosásra lesz szükség. Két szuper hívószó is van, a TurboWash™ 2.0 és a TurboSteam™. Előbbi iker fúvókákat használ, a dob elejéből közvetlenül a ruhákra fecskendezik a koncentrált, mosószeres oldatot, utóbbi pedig a korábbi modellekhez képest feleannyi idő alatt frissíti fel a ruhákat egy kis gőz segítségével. Ez azért fontos, hogy a szárítás közben a nagy hőmérsékleten ne menjenek össze a ruhák, illetve kevésbé gyűrődjenek.


(forrás: LG) [+]

Az NFC technológiával felvértezett mosógépekhez a felhasználók előre programozott mosási ciklusokat tölthetnek le okostelefonjukra. A mosás a mobil és a mosógépen lévő NFC szimbólum összeérintésével indítható.

Tömbösítve az okostechnolóiák (buzzwords): a beépített SmartThinQ™ technológia új szintre emeli a Wifi használatának kényelmét: a készülékekbe egyéni mosási ciklusokat lehet feltölteni, a mosás fázisait pedig az LG okostelefonos alkalmazásával lehet követni. A mosógépek Energy Monitoring (energiafigyelő) szolgáltatása hasznos adatokat kínál, míg az LG HomeChat™ eszközének köszönhetően a felhasználók hétköznapi nyelven értesülnek a mosógép és a mosás állapotáról. A Smart Diagnosis™ funkció figyelmezteti a felhasználót, ha valamilyen karbantartási feladat esedékessé válik.

Az alsó dob méreteiről, centrifugálási képességeiről, illetve egyéb részleteiről egyelőre nem tudtunk meg többet, de még idén az amerikai boltokba kerülhet a különleges szerkezet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények