Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás novemberben Budapesten

A szervezők bejelentették, hogy az FSF.hu Alapítvány 2011-ben újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

A rendezvény helyszíne a BME épülete az Infoparkban, időpontja 2011. november 12. A konferencia reggel kilenc órától délután negyed hatig tart, előadói szekciói és a kiállítás párhuzamosan zajlanak, így minden látogató találhat számára érdekes előadásokat, megfelelő elfoglaltságot.

A konferenciára 2011. szeptember 22-e éjfélig még várják előadók jelentkezését, így a program még nem végleges. A jelentkező előadók közül a kiemelt előadók fogják kiválasztani azokat az előadásokat, melyek bekerülnek a konferencia programjába. Amint a program véglegessé válik, az kikerül a honlapra, és a regisztráltak értesítést kapnak róla.

A konferencián kiemelt előadóként szerepelnek: Kadlecsik József, a Linux-kernel csomagszűrő alrendszerének, a netfilternek egyik vezető fejlesztője, Tímár András, a Firefox és a LibreOffice magyar honosításának meghatározó alakja és a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint Torma László (Toros), a hazai Ubuntu-közösség egyik vezéralakja, blogger és szervező. Ők fogják a jelentkező előadók közül kiválasztani azokat, akik várhatóan érdekes és hasznos előadásokat fognak tartani.

A konferenciára Magyarország legjobb előadóit, kiállítóként pedig minél több szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezeteket, valamint cégeket hívnak meg. A részvétel látogatók számára ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött. Az előadások anyagából konferenciakiadvány készül.

Azóta történt

Előzmények