Információk az RSA-hackről az idei ITBN-en

Az előkészítő munka vége felé közeledve a szervezők tegnap sajtótájékoztatón ismertették, hogy szeptember 27-28-án, az immáron hetedik alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján (ITBN) milyen előadásokat hallgathatnak, nézhetnek meg a résztvevők.

A hónap végi konferencián két napon keresztül közel száz biztonsági márka lesz jelen, és több mint 50 előadás és 40 kiállító fogja körbejárni az informatikai biztonság témáját. A szervezők a kiemelt előadókat ismertetve megemlítették ITBN első napján izgalmas és futurisztikus meglepetés érkezik, amelyhez kapcsolódóan Galántai Zoltán jövőkutató, Kovács Tücsi Mihály író és Kurucz Péter piackutató fogja elemezni a közeli és távoli jövő IT-biztonsági témakörét. Az ITBN vendége lesz idén Csányi Vilmos, világhírű etológus, aki a biztonság legnehezebben kezelhető eleméről, az emberről fog előadásában beszélni. Vendég lesz még James Lugabihl, az Amerikai Hadsereg Tengerészeténél 12 évig első osztályú kriptográfusként és kiberszakértőként szolgálatot teljesítő szakember, aki az EMC/RSA incidenskezelő központjának vezetője, valamint Bódi Zoltán, akivel az IT-biztonság szaknyelve kerül majd górcső alá. Újdonság, hogy az ITBN szakmai platform kezdeményezésére létrejött KIBEV (Önkéntes Kibervédelmi Összefogás) toborzó központtal és információs pulttal települ ki a rendezvényre, és idén először elindul az ITBN Sajtó Workshop modul is. Az eseményre évről-évre az egész biztonsági szakma ellátogat, ezért idén közel 2000 embert vár az ITBN csapata.

Hirdetés

Részletek az RSA-t ért támadásról

A közelmúlt nagy vihart kiváltó RSA-hackje miatt valószínűleg a cégtől érkező szakember előadását várják a legtöbben. James Lugabihl 12 évig az amerikai haditengerészet első osztályú kriptográfusaként és kibervédelmi szakembereként dolgozott, mielőtt elvállalta az EMC / RSA védelmi központjának (Global CIRC) vezetését. Előadásaiból megtudható lesz, hogy hogyan működik az EMC/RSA védelmi szervezete, és első kézből lesz hallható részletesebben az RSA SecurID tokenjeivel kapcsolatos tavaszi incidens is.

Kiemelendő még, hogy, az idei fontos témák egyike az alkalmazások és adatbázisok védelme, amely komoly fejfájást okoz a legtöbb biztonsági szakembernek. A McAfee által tavasszal felvásárolt adatbázis-biztonsági cég, a Sentrigo minőségbiztosítási igazgatója Tal Moshe jön el az ITBN-re Izraelből, hogy bemutassa a közönségnek, mire is képesek a cég megoldásai. Szintén vendége lesz az idei ITBN-nek Simon Leech, a HP TippingPoint csoportjának vezetője, aki a plenáris szekcióban tartja majd keynote előadását.

A Juniper szakemberei idén egy teljes napot megtöltenek technológiai bemutatókkal és workshopokkal, amelyek keretében a Juniper megoldások sokszínűségével és lehetőségeivel közelről, a gyakorlatban szerezhetnek tapasztalatot az érdeklődők. A workshopok kis termes előadások keretében sok lehetőséget nyújtanak kérdések, gondolatok megvitatására is.

Érdemes kiemelni, hogy a KFKI gyakorlatias tartalommal készül az idei ITBN-re. Egyik előadásuk keretében egy valós projekten keresztül bemutatják, milyen a gyakorlatban felépíteni egy teljes körű DLP rendszert nagyvállalati környezetben, melyek a buktatók, meglepetések. Emellett vitafórumot tartanak a kritikus infrastruktúrák, a nagy ipari rendszerek és a közművek védelmével kapcsolatos IT-biztonsági kérdésekről, illetve a Stuxnetről és más ipari fenyegetettségekről.

A részletes program az ITBN honlapján olvasható el.

Azóta történt

Előzmények