Új vezérigazgató érkezik a Symantechez


Enrique T. Salem

A Symantec tegnap bejelentette, hogy John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója a pénzügyi év végén visszavonul vezérigazgatói pozíciójából. Az igazgatótanács 2009. április 4-ei hatállyal Enrique T. Salemet, a Symantec ügyvezető vezérigazgatóját nevezte ki az elnök-vezérigazgatói posztra. A váltást követően a jelenleg 59 éves John W. Thompson az igazgatótanács elnöke marad, a 43 éves Enrique T. Salem pedig az igazgatótanács tagja lesz.

John W. Thompson a váltás kapcsán elmondta, hogy: „Mindig is világos volt számomra, hogy az utódlás megtervezése fontos része a szerepemnek. Az utóbbi két év során átgondolt utódlási tervet dolgoztunk ki az igazgatótanáccsal.” Robert S. Miller, a Symantec igazgatótanácsának független igazgatója elégedett Thompson eddigi munkájával: „Az elmúlt tíz év során a Symantec ügyfélköre jelentősen bővült, a cég megtízszerezte a cég jövedelmét. Az igazgatótanács nagyra becsüli mindazt, amit John W. Thompson a Symantecért és az utódlás megtervezésének során tett.”

Ügyvezető vezérigazgatói kinevezése előtt Enrique T. Salem számos fontos pozíciót töltött be a Symantecnél. A védelmi termékek és megoldások csoportjának első alelnöke, a fogyasztói üzletágcsoport elnöke és a nemzetközi kereskedelmi és marketing csoport elnöke is volt. Az új vezető több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik az értékesítés, a termékszállítás és a cégvezetés terén. A Symantechez 2004-ben történt visszatérése előtt a Symantec által 2004-ben megvásárolt vezető levélszemét-irtó szoftvercég, a Brightmail elnök-vezérigazgatója volt. Az Oblix Inc. termék- és műszaki alelnökeként a vállalat stratégiájának és fejlesztésének élén járt, a cég technikai, termékgazdálkodási és technológiai csoportját vezette. Az Ask Jeeves Inc.-nél a technikai és az informatika-üzemelési csoport vezetője volt. Először 1990-ben került a Symantechez, amikor a cég megvásárolta a Peter Norton Computingot. Az akkori kilenc, Symantecnél töltött év során különböző pozíciókat töltött be, műszaki igazgató és a védelmi üzletág alelnöke volt.

Azóta történt

Előzmények