Itt az új Norton


A Symantec ma Budapesten is bemutatta legújabb programját egy sajtótájékoztatón, ahol a cég több fontos képviselője is részt vett, többek között Homayoun Sarkechik, az EMEA-régióban dolgozó termékmenedzser, valamint Gombás László a Symantec Magyarország részéről.

A most bejelentett program, a Norton 360 5.0 sok-sok tesztelésen esett át, és a béták után – a cég közleménye szerint – több független teszten is az első helyen végzett a jelenleg piacon lévő megoldások között. A Norton 360 5.0 verziója a következő továbbfejlesztett technológiákat tartalmazza:

  • Az Insight nevű technológia automatikusan azonosítja és blokkolja a kártékony programokat
  • SONAR 3 viselkedésalapú védelem, mely figyelemmel kíséri a számítógépeken futó alkalmazásokat és beazonosítja a gyanús programokat, illetve vírusokat. A Sonar 3 továbbá automatikusan kezeli és ellenőrzi a felhasználók által jóváhagyott döntéseket
  • A Power Eraser és a Bootable Recovery Tool olyan azonosítási technológiával rendelkező eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók önállóan is bootolhassák fertőzött számítógépeiket

Magában az alapprogramban az igazán nagy változások a felhasználói felületben és a kezelhetőségben tapasztalhatóak. Megjelent egy új Norton Control Center, valamint továbbfejlesztették a PC Tuneup és a Backup megoldásokat. Az új felület átfogó információt nyújt a biztonsági beállításokról, a PC védelméről és a teljesítményéről. De olyan kiegészítők is találhatóak benne, mint a Facebookra kifejlesztett Safe Web szolgáltatás, mely alkalmazás a Facebook hírfolyamában található veszélyes linkekre figyelmeztet.

A PC Tuneup lehetővé teszi felhasználóinak, hogy számítógépes alkalmazásaik a lehető leggyorsabban fussanak, illetve bizalmas adataik védettséget élvezzenek. A megoldás továbbá segíti az alkalmazások gyorsabb és gördülékenyebben letöltését, valamint törli a feleslegessé váló fájlokat, hogy azok ne terheljék a merevlemezeket.

A gyorsabb biztonsági mentésekkel és helyreállító szolgáltatásaival a Norton 360 5.0 megkönnyíti a fotók, letöltött zenék, pénzügyi adatok, videók, illetve egyéb privát fájlok biztonságos tárolását. Emellett a program folyamatosan értesíti a felhasználókat a biztonsági mentésekről, illetve a titkosítási folyamatokról.

Kiberbűnözési Mutató

Habár bőven találhatók újítások és javítások az új verzióban, a legnagyobb figyelmet valószínűleg a tudatos felhasználók számára fejlesztett Kiberbűnözési Mutató (Cybercrime Index) nevű szolgáltatás fogja kapni.

A cég által alapul vett adatok szerint a világon eddig az internetezők 65%-a vált a kiberbűnözés áldozatává, ezért szükség van egy olyan eszközre, amely napi szinten figyelmezteti a felhasználókat a legveszélyesebb honlapokra, keresőszavakra és vírusokra.

Cybercrime index

A Kiberbűnözési Mutató megmutatja, hogy milyen szinten áll a felhasználó online fenyegetettségi indexe. A Symantec Global Intelligence Network, valamint az ID Analytics kutatócég közreműködésével a kiberbűnözési mutató számszerűen és típusokra lebontva is feltérképezi az online vírusokat, így a felhasználók átlátható információt kapnak a napi online fenyegetettségi állapotról.

A kiberbűnözési indexen a vírusok növekedésének mértékét mindig egy szám jelzi, amelyet három forrás határoz meg. Az elsődleges forrás a Symantec Global Network, amely több mint 130 millió szerver online fenyegetettségét ellenőrzi. A további források: a fogyasztói kockázatmenedzsmenttel foglalkozó ID Analytics és az Open Security Alapítvány DataLoss DB elnevezésű, adatvesztéssel és azonosítással foglalkozó kutatási projektje. Ezeknek a nyers információknak az algoritmusát a Kiberbiztonsági Intézet (Institute of Cyber Security) dolgozta ki a texasi San Antonio Egyetemen (UTSA). A vírusok és fenyegetettségek által indukált szám minden reggel frissül, melyekhez az elemzők mindig aktuális kommentárokat, figyelmeztetéseket és tanácsokat fűznek.

A Norton 360 5.0 három személyi számítógépre tölthető le a Norton online boltjaiból. A standard termék javasolt kiskereskedelmi ára 17 592 Ft áfával együtt, ami 2 GB online tárhelyet is tartalmaz, valamint 1 évig biztosít teljes körű védelmet.

Azóta történt

Előzmények