Kipróbálható a NOD32 új verziója

Az ESET bejelentette, hogy letölthetők és kipróbálhatók védelmi szoftverei következő generációjának bétái. Az ESET NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security 5 több új fejlesztést tartalmaznak.

Hirdetés

A bétákban bevezetett újdonságok közül a legfontosabb a felhőalapú védelem. A ThreatSense.Net korábban is az ESET termékeinek integrált részét képezte, a várhatóan szeptemberben megjelenő végleges programverziók azonban jobban ki fogják használni a világméretű szerverhálózat által nyújtott számítási kapacitást. Míg ma az ESET termékei naponta többször, előre ütemezett módon frissítik magukat, a felhőalapú védelem esetében a felhasználók számítógépeire telepített szoftver folyamatosan kapcsolatban áll majd a cég szerverivel, és egy új károkozó ellenszerének kibocsátása után szinte azonnal frissíteni fogja magát.

Emellett az új verziók várhatóan több módot adnak majd a külső adathordozók vírusvizsgálatának testre szabására, és a számítógép gyorsabb indítását teszik lehetővé. Az ESET Smart Security 5-ös verziójában fejlődött a szülői felügyelet is: a szülők kategóriák alapján választhatják ki, hogy mely weboldalakat akarnak elzárni a gyerekeik elől.

A szoftverek végleges változatai várhatóan szeptemberben lesznek elérhetőek, a bétaverziók addig szabadon letölthetőek az ESET weboldaláról. A cég licencpolitikája szerint a jelenlegi verziók még érvényes licenccel rendelkező felhasználói díjmentesen térhetnek majd át az új változatokra.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények