Magyar karácsonyfák alá is kerülhet PlayStation 4

Úgy fest, a Sony nem csak árban és teljesítményben akarja verni a Microsoftot az új generációs konzolok bevezetésekor, hanem piaci lefedettségben is. A japán vállalat még nyár végén jelentette be az első ütemben részt vevő 32 országot, és ennek alapján jogos volt a feltételezés, hogy hivatalos forrásból az Xbox One-hoz hasonlóan a PS4 sem lesz kapható Magyarországon ebben az évben.

A Sony viszont minden bizonnyal ki akarja használni azt a lendületet, amit a PlayStation 4 a bejelentés óta az okosan kivitelezett kommunikációs és marketing stratégiának és a Microsoft melléfogásainak köszönhetően összeszedett, így ma bejelentette, hogy az eredetileg tervezett 32 országon felül további háromban, Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is még az idén piacra dobja új konzolját. A PS4-hez ezekben az országokban december 13-ától lehet majd hozzájutni, az alapkiszerelés ajánlott fogyasztói ára 127 990 forint lesz, míg a Killzone: Shadow Fall vagy a Watch Dogs című játékkal együtt vásárolva 140 990 forint kell a pénztárnál hagynunk.

Nagyon örülünk, hogy karácsony előtt elhozhatjuk Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába a PS4-et, amivel eleget teszünk a megjelenési dátumra türelmesen várakozó játékosok magas elvárásainak” – kommentálta a SCEE bejelentését Steve Foster, a vállalat Kelet és délkelet-európai értékesítési és marketing menedzsere, aki hozzátette, hogy a régió nagyon fontos számukra, amit az is bizonyít, hogy az év legfontosabb időszaka előtt elérhetővé válik a PS4.

A géppel együtt a PlayStation 4 mellé szánt perifériák is megjelennek, bár a DualShock 4 az eddig megszokottnál némileg magasabb áron, 17 990 forintért lesz beszerezhető.

Üröm az örömben, hogy az eddigi bluetooth-os és USB-s headsetek nem, vagy csak részben fognak működni az új konzollal, azaz egyszerű fejhallgatóvá degradálódnak. A Sony Gameinformernek adott nyilatkozata szerint a vállalat saját, PULSE headsetei egy "valamikor a jövőben várható" szoftverfrissítés után lesznek kompatibilisek a PS4-gyel, a más gyártótól származó bluethooth-os headsetek a jelenlegi állás szerint használhatatlanok lesznek, az USB-s modellek pedig egy szoftverfrissítés után valószínűleg menni fognak.

Az Xbox One a Microsoft által eddig közölt információk szerint idén csak 13 országban fog elrajtolni, a konzolt néhány magyar konzolboltban 150 000 forint körüli áron lehet előrendelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények