Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Puma K

  veterán

  "a kínaiak inkább a számítógépet preferálják, ha játékról van szó."

  :)

  "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘// "2020 német pánvegán queer crossfitter a meggyőződésből maszk nélküli ember."

 • r-chee

  őstag

  válasz Puma K #1 üzenetére

  Szimpatikus egy nép :D ;]

  Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

 • VaniliásRönk

  nagyúr

  A kínaiak sem hülyék, ha még több gyárat építetek, akkor üsse kavics, megnyutjuk a piacot. A nyugat meg sajnos lesz elég hülye lefeküdni nekik. Aztán meg jönnek a kínai gazdasági csodával, meg az "érthetetlenül" magas növekedéssel... :D

  "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

 • Hiftu

  senior tag

  válasz r-chee #2 üzenetére

  Szimpatikus nép?
  Hmmm...

  * Mert PC-t használnak játékra?
  * Mert azon könnyebb kalózkodni?
  * Mert szinte minden szellemi terméket ellopnak, a tárgyiakat pedig hamisitják?

  Furcsa egy ízlésed van...

  Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

 • djgeg

  őstag

  válasz Hiftu #4 üzenetére

  Neked meg érdekes felfogásod...
  Nem ismered a kínaiakat... Volt szerencsém hozzájuk. Ez ez egész másolósdi sokkal inkább kulturális eredetű mint hinnétek. Az egész oktatás az egész társadalom arra az egyszerű népszokásra épül, hogy a jó dolgot, nem szégyen lemásolni. Már az egész harcművészet ezen alapult így alakult ki. Előtte a tudás terjedt el így,az egész országban... Gondoljunk csak itt az akupunktúrára! A tökéletes példa a másolásra. Úgy terjedt el és fejlődött tovább 1000 éven keresztül, hogy átadták a technikákat "másolták" és nem volt kérdés, hogy megteheted e. Ezzel a "másolós" szokással tudott kialakúlni rengeteg minden, amit ha 1 ember kapzsisága által hajtva nem adott volna tovább akkor ki se alakulhatott volna. Olyan korban élünk ahol gazdasági megfontolásból lassan betegségek ellenszereit nem adjuk be a közösbe... hogy tovább lehessen fejleszteni közös erővel...
  Én akkor inkább a Kínaiakkal lennék... Másoljanak le mindent!

  1000 éves történelme van a másolásnak Kínában. Nem kell tolvaj bagázsnak rögtön leírni őket. Lassan egy egy kínai gyártó nagyobb fenyegető erővel rendelkezik, a nagy gyártókra mint a nagy gyártók egymásra... És nem azért mert , lopna... csak már minőségi termékeket "másoltak" és nem 100% kos haszonkulccsal akarják eladni. Aminek én csak örülök, és remélem pár nagyobb kínai telefon stb gyártó hamarosan elkezdi meghódítani a világot is ...

  [ Szerkesztve ]

  "640 kByte memória mindenre elegendő"

 • VaniliásRönk

  nagyúr

  válasz djgeg #5 üzenetére

  Azt is jó lenne tudni a kínaiakról, hogy egyrészt betegesen kötődnek a hazájukhoz, másrészt két fillérért a saját anyjukat eladnák. Szóval én a helyedben nem örülnék annak, hogy az államilag támogatott kínai fénymásoló bandák kivéreztetik a nagy nyugati cégeket. Én ezt inkább úgy látom, hogy a két rossz közül a még sokkal rosszabb alternatíva. (konkurencia nélkül ők sem fognak sem jót, sem olcsót gyártani, de legalább azt is kínában)

  "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

 • Graphics

  Jómunkásember

  válasz Hiftu #4 üzenetére

  Ironikusan értette... csak Te nem....

  Eladó Poco F1 6/128GB-os - 3 hónap garanciával - 55990 Ft

 • djgeg

  őstag

  válasz VaniliásRönk #6 üzenetére

  Azért a kivéreztetés elégé túlzó... Van ténylegesen a pofátlanul lemásoló kategória. Ezeket hívjuk hamisítónak. Ezek a cégek, gyárak sose lesznek sikeresek, főleg nem külföldön nem. Viszont már most vannak olyan gyártók Mint pl a Xiaomi stb. Az olyan gyártók akik hasznosítják a jó ötleteket és tálalják szép csomagolásban, miközben szabadalmat sem sértenek nem, hogy lopnak. Az viszont tény, hogy a másoló bagázsból nőtte ki magát. Az egy az egyben lehamisító és átcímkéző gyárak sose lesznek, olyan nagy mértékűek, hogy túl nagy fejfájás okozzanak az igazi nagy gyártóknak.

  "640 kByte memória mindenre elegendő"

 • VaniliásRönk

  nagyúr

  válasz djgeg #8 üzenetére

  Ez pl. tökéletesen igaz a Huaweire, amelyik szemrebbenés nélkül lemásolta a Cisco termékeit, izé, felhasználta a jó öteleteket, és szebben-jobban dobta piacra.

  "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

 • GeryFlash

  addikt

  válasz djgeg #5 üzenetére

  Aham, hajrá Kína. Kezdetben csak a termelés ment át Európából Kínába, most már vannak saját márkák is, és amíg te örülsz annak, hogy a Phillips bedől és lesz helyette dzsunka addig szépen a Kína majd terjeszkedik. Az megvan, hogy a saját embereit egy marék rizsért dolgoztatja, mindenféle szocális háló nélkül, te magad mire számítasz? Vagy ez majd csak az unokád éri és szívja meg, neked az a fontos hogy 20%-kal olcsóbban kapjad? Mert akkor gyere és barmoljuk szét most az ózon réteget.

  Több mindent, kevesebb semmit!

 • Lomha 8V

  addikt

  "melyek a nappali meghódítását célozzák"

  Hát nem igaz, már a tököm tele a nappalival. Eddig csak a Steam-es cikkekben fordult elő állandóan, de úgy látom terjed mint valami kór. :DDD :D

 • djgeg

  őstag

  válasz GeryFlash #10 üzenetére

  Te is látszik képben vagy... A Nagy gyárakban ahol ténylegesen a nagyok és a helyi nagyobb cégek gyártatnak már lassan jobb fizetést kapnak mint itthon Jó szociális hálóval. Csak dumálod a hülyeségeket. Foxcon-t nézd meg pl... Vagy a környékbeli gyárakat. Igen, el tudom képzelni, hogy még ma is vannak nem megfelelő gyárak... De ez a kisebbség! Nem a többség.

  Ha a Philips tönkremegy, akkor azér megy tönkre mert valamit kurva szarl csinált ENNYI. Nem a kínai gyártók miatt és nem a konkurencia miatt... Ha a többi gyártó talpon tud maradni akkor ő miért nem? Mert valamit kurv@ szarul csinált ennyi... Ha ezt nem tudod felfogni akkor beszélgetni nincsen értelme.

  20%? Megink nagyon képben vagy Látszik! Hanyagold a hülyeségeket inkább kérlek.
  Nézzünk egy normális okostelefont pl Xiaomi mi2-3 vs Galaxy S4. Mennyibe is került megjelenéskor függetlenül az S4? 220 e? Ft Hogy ha lenne EU disztrubuciója a Xiaomi gyárnak akkor odadná 120 e Ft ért vám áfával együtt, megjelenéskor!
  Per pillanat csak Európába is szállító boltokból lehet megvenni akik ráraknak 20-30-40 e Ft ot erre a telefonokra. Ha maga a gyár hozná EU ba akkor meg ugyan annyi vámmal áfával.
  Mekkora is az árkülönbség? Majdnem 100%? Na ez a nem semmi tudod... és leheztne ezt a garanciára fogni... De a garancia az kb egy biztosítás semmi több. Egy kockázat, aminek a normális költsége nem hogy 50 e. De még 20 se szabadna hogy legyen. Szóval ebbe bele se kezdj.
  Annyi a lényeg, hogy a normális gyár nem azért normális mert elkölt 11 MILLIÁRD UDS $ ét mint a Samsung csak marketingre. És ezt beleépíti az áraiba.
  Leszarom a reklámot. Ne 100-150% kos haszonkulccsal (előáűllítási költség) adjon el nekem egy terméket ennyi.

  Megemlíteném itt még a Xiaomi TV jét amit szintén nem rég jelentett be. 47" LG IPS panel samsung vezérlő.
  Egy 4 magos Snapdragon 600 as 2gb ramos beépített androidos okos TV ét.
  Összeollózták a jó cuccokat, majd adtak neki egy Apple-t megirigyló alu designt és odadják 108 e Ft ért. 490$. Ha szállítást Vámot áfát is rászámolod akkor is 150 e Ft környékén kijössz. Ezért milyen frissen megjelent TV ét kapsz? Semmit.

  Na ez a nem mindegy. (és btw Xiaomi-nál maradva Kínában tökéletes garija van, akár a házhoz jövős is.)

  Az ilyen gyártókról beszélek és igenis jót tenne a versenyezhetnek, ha ezek a kínai gyártók kinőnék magukat Világ szintre és egy szép pofont adna a többi 100-150% kos haszonkulccsal dolgozó gyáraknak.

  [ Szerkesztve ]

  "640 kByte memória mindenre elegendő"

 • dabadab

  titán

  válasz djgeg #5 üzenetére

  "Ez ez egész másolósdi sokkal inkább kulturális eredetű mint hinnétek."

  Egyaltalan nem. Ha megnezed a tortenelmet, mindenki ezt csinalta: a nemetek, az amerikaiak, a japanok, a koreaiak - mind azzal kezdtek, hogy eloszor masoltak a fejlettebb technologiat, aztan egy ido utan mar oket masoltak. Ez tulajdonkeppen tortenelmi szuksegszeruseg, a kulturahoz tul sok koze nincs, csak az egeszseges eletosztonhoz.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • djgeg

  őstag

  válasz dabadab #13 üzenetére

  Persze van, köze a természetes technológiai terjedésének is a folyamathoz. De Kínában a technológia megosztása és a másolás hagyomány ami meg is maradt. Miközben tényleg van olyan mondásuk is mellé, hogy a "mestert nem szégyen másolni".
  Ezért írtam, hogy sokkal inkább kulturális eredetű, mivel alapból ezt csinálja a nép minden téren.... Nem csak technológia. Mindenben.
  Lehet, hogy ez természetes emberi ösztön ami később "kihalt" vagy elnyomás alá került a kisajátítós gazdasági rendszerünk által. Elképzelhető. Ettől függetlenül Kínában fent maradt mint hagyomány.

  [ Szerkesztve ]

  "640 kByte memória mindenre elegendő"

 • GeryFlash

  addikt

  válasz djgeg #12 üzenetére

  Ezzel a stílussal gyorsan álljál le, értem hogy a kommunizmus elkötelezett hívője vagy, de a stílus hagyd meg otthonra...

  Igen, nagy haszonkulccsal dolgoznak, tudod Európában létezik olyan, hogy nyugdíj, normális életszínvonal, marketing, adózás... Foxcon neked kivétel? Szerinted mekkora részt tesz ki a Foxconn a Kínai IT ipar termeléséből, nem, nem egy elhanyagolható cég... Az, hogy pofátlanul ellopják a Samsung dizánját (ami uyge a Samsung tulajdona, szóval igen lopnak) még csak nem is az a minőség, mert egy mtk proci nem qualcomm vagy exynos...

  Az, hogy te nem látod ennek az árnyoldalát, az onnan eredhet, hogy neked csak az számít, hogy valamit olcsóbban kapj, éppen leszarod, hogy ezt mennyi pénzből csinálják, és ezt európai cégek nem tehetik meg.
  Ez a dolog akkor lett elcseszve, maikro a nyugati cégek kivitték ázsiába a termelést. A profitmaximalizálásba be le is bukott mind, visszanyalt a fagyi, és most már Kína is gyárt. Megérdmeelték, de ennek nem kell örülni. Nem járunk jól, ha Kína még inkább felemelkedik.

  Mint már leírtam, annak ellenére hogy mtk procikat használnak meg stb. nem a minőségét vonom kétségbe, és tisztában vagyok vele, hogy ár/érték arányban a legjobbak. De ennél tovább kell tekinteni.

  [ Szerkesztve ]

  Több mindent, kevesebb semmit!

 • djgeg

  őstag

  válasz GeryFlash #15 üzenetére

  Kommunizmus hívője... :DDD Elvagy a hülyeségeddel megint látom.

  Te miről beszélsz? Ennyire nem vagy képben? Milyen nagy Nyugati gyártó van már egyáltalán? Semmi. Szinte csak ázsiai gyártókról beszélhetünk.
  Szerinted, azért mentek tönkre(ami volt Nyugati gyártó) mert elvitték a gyártás Kínába, és ellopták tőlük ezért tönkre mentek? Te normális vagy? Azta leborult szivarvégit, huzzál és olvassál inkább...
  A Nagy Amcsi cégek közül is csak most jöttek rá páran, hogy nyitni kéne Amerikában, pár gyártósort. (kaptak jó kis adókedvezményt Obama papától).

  Ne dumáljunk már mellé ilyen hülyeségekkel Nyugdíj? Adózás? Marketing? Normális életszínvonal? Mert ezek nincsenek meg Kínában? Vagy Japánban? Vagy egyéb Ázsia országokban ahol beindult a gyártás?
  Látszik hogy fogalmad sincsen, ne dumálj már hülyeségeket. Persze nagy az alacsony életszilvonalon élők száma arra. De hát kb 2-3 milliárd emberől beszélünk. Nincs nyugdíj meg adózás meg normális életszínvonal... Pont azok az okosok szoktak ilyet mondani kínáról, akiknek lószar lövésük sincs róla.
  Épp arról lehetet nem rég olvasni, hogy étel és elektronikai cikkek fogyasztása alapján a Kínai nagyvárosban élők életszínvonala az EU nagyvárosában élők höz ér lassan.
  És ezek mellet, ha EU ban is gyártatsz, és nagyobb a gyártási költséged attól még nem jönne az, hogy 100-150-200% kos haszonkulcsal (gyártási költség) kell valamit eladnom. Nem kell talán csillió USD$ csak reklámra elköltenem. Ennyi.

  Foxcon... Értelmezd amit olvastam... Ő egy lassan már pozitív kivétel. Az egyik leg fejlettem gyártói régiót hozta létre. Annyi támadást kapott, hogy volt leépítés de már, őrülten nagyot emeltek. már lassan Magyar szintü bérekről beszélünk úgy, hogy ott még mindig van aki 100$ él havonta. Akkor miről beszélünk?!

  Látom az árnyoldalát is a dolgoknak... Csak nem vagyok hülye, hogy felfogjam a lehetőséget és a piaci verseny fontosságát. Dumálhatsz mellé ilyen baromságokkal, mint az életszínvonal (főleg hogy lövésed sincs róla) meg stb. kell. A Nagy gyártóknak mint pl a Samsung ingen is megjárná már egy pofon, egy sikeresebb kínai gyártótól aki nem lop, hanem megveszi, ha kell a licencet is. Megnézném, hogy mit vennének az emberek. Fele annyiba kerülő jó, minőségi terméket vagy ugyan ezt Samsungottól 2-3X áron.

  [ Szerkesztve ]

  "640 kByte memória mindenre elegendő"

 • GeryFlash

  addikt

  válasz djgeg #16 üzenetére

  Nem nem ezt írtam, de látom funkcionális analfabéta vagy, hagylak :W ... Azért dőltek be, mert többért adták, nagyobb haszonkulccsal és nagyobb költséggel gyártottak, utóbbit nem vagy képes felfogni.

  Foxconn: Igen, egy fél éve szereltek fel az egyik üzembe hálókat, hogy a kimerülésig dolgozó munkások ne legyen lehetősségük a gyárban az öngyilkosságra és ezzel kiszedni a cégből kártérítést a családnak. [link]
  Magyarországi bérek, na hagyjuk már, nyugdíjról nem álmodnak cseszd meg.

  Igen, kéne a samsungnak egy pofon és a többinek is, hisz drágák és nem jobbak mint a kínai másolatok. De addig jó, amíg nem csak Kína létezik... Amúgy nem dolgoznak 200%os haszonkulccsal, maximum a premium termékeknél vagy az Appplenél, de az más tészta... Ha egyszer Kína lenyomja a nagyokat, akkor nem lesz nagy verseny, nem tudnak mit reagálni. Ettől egyelőre csak a (részben) alaptalan sztereotípiák mentenek meg.

  Több mindent, kevesebb semmit!

 • ghost364

  senior tag

  "Mert rossz hatással van a fiatalok szellemi és testi fejlődésére"Mért PC-n nem lehet játszani???

Hozzászólok Aktív témák