Új központot nyitott Magyarországon az SAP

Új tanácsadói szolgáltatóközpontot nyitott Magyarországon az SAP – jelentette be ma az üzleti szoftvergyártó hazai leányvállalata. Az új egység feladata az SAP szoftvermegoldásainak bevezetése. A központ, mely az ún. EMEA- (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió, de főként a közép-európai térség ügyfelei számára nyújt párnapos időtartamtól akár egy évig terjedő helyszíni szolgáltatásokat, szeptember elején kezdte meg a munkáját 10 tanácsadóval, mely létszám a tervek szerint 2013 végéig meghaladja majd a 30 főt.

Az egység Magyarországon való életre hívásában szerepet játszott a hazai szakemberek képzettsége, a friss diplomások nemzetközi jó hírneve, nyelvtudása és a helyszín kedvező költségei – közölte a cég. A tanácsadói centrum az SAP 500 munkavállalónak helyet adó budapesti irodájában található.

Az SAP korábban is Magyarországot jelölte meg több új befektetésének helyszínéül. A tanácsadói központ már a harmadik olyan hazai egység, mely a nemzetközi piacra dolgozik. A szoftvercég itt alapította meg 2001-ben a globális szolgáltatóközpontját (SAP Global Support Center Hungary), mely elsődlegesen a német nyelvű területek folyamatos SAP-üzemeltetését biztosítja, és ahol 150 szakember dolgozik, valamint 2005-ben itt hozta létre a világpiac számára alkalmazásokat készítő fejlesztőközpontot (SAP Labs Hungary), mely jelenleg 250 főt foglalkoztat.

Az új szolgáltatóközpont vezetését Herger Tamás látja el, aki e poszt mellett megtartja jelenlegi pozícióját is mint a tavaly 15,2 milliárd forint árbevételt elérő SAP Hungary Kft. tanácsadási vezetője.

Azóta történt

Előzmények