Ujjlenyomattal működő kártyán dolgozik a Samsung és a Mastercard

Az ujjlenyomattal működő fizetőkártya lényege az lenne, hogy extra védelmi vonalat biztosít, továbbá csökkenti a fizikai érintkezések számát.

A Samsung és a Mastercard együttműködése keretében olyan fizetőkártya készül, amely beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik a biometrikus azonosítás érdekében.

A technológia hasonló ahhoz, amit a Mastercard a 2017-ben bemutatott, biometrikus fizetőkártyáinál használt. Vagyis a vásárlásokat úgy lehet jóváhagyni, hogy a numerikus billentyűzetet sosem kell megérinteni. Ezek a kártyák viszont új biztonsági chipet kapnak a Samsung System LSI Business jóvoltából.

Az ötlet célja az, hogy fokozzák a biztonságot, emellett pedig csökkentsék a fizikai érintkezések számát. Az ujjlenyomatot ugyanis maga a kártya szkenneli, nem pedig egy terminál. A kártya viszont kompatibilis lesz a Mastercard technológiájával, vagyis mindenhol használható lenne, ahol a szokásos Mastercard kártyák.

Az ilyen kártyák hátterében pénzügyileg a Samsung Card áll majd, ami pedig a Samsung Life Insurance tulajdonában van. Az új kártyák Dél-Koreában még idén elérhetővé válnak, arról viszont nincs konkrétum, hogy más régiókban mikor lehet majd ilyet igényelni.

Azóta történt

Előzmények