Az Apple a világ legcsodáltabb vállalata

A Fortune magazin összeállította a világ legcsodáltabb cégeinek listáját: az Apple vezeti ezt, de meghatározó a Microsoft, az NVIDIA és a Samsung is.

A Fortune magazin elkészült azzal a listával, amely 2021 legcsodáltabb vállalatait állítja rangsorba.

A toplistát az Apple vezeti, és minden kategória kapcsán a legjobb minősítéseket kapta (például az emberek kezelése, termékek és szolgáltatások minősége vagy innováció terén).

Hirdetés

Nem túl meglepő módon a top háromba került az Amazon és a Microsoft is, amelyek a maguk osztályában elsők lettek ezen felül. A toplista első cége, amely nem a számítógépes és kommunikációs iparban tevékenykedik, a negyedik Walt Disney.

A listát alapvetően az amerikai technológiai vállalatok határozzák meg, és a maga kategóriájában szintén első például a Cisco Systems vagy az NVIDIA. Összetettben hetedik helyen a Google anyacége, az Alphabet (kategóriájában második az Amazon mögött), a számítógépek kategóriájában az Apple mögött második a Dell.

A világ legcsodáltabb vállalatainak toplistája, 2021
A világ legcsodáltabb vállalatainak toplistája, 2021 [+]

A listán persze más országból származó cégek is vannak, így például az ír Accenture vezeti az információtechnológiai szolgáltatások piacát, a dél-koreai Samsung pedig az elektronikai iparágat. Tajvan vezető vállalata az ASUS lett, amely az összetett listán a 78. helyet kapta.

Nem hiányoznak a listáról a kínai cégek sem: 61. az Alibaba, de a JD.com és a Tencent is befértek a legjobbak közzé.

Amennyiben az Apple idén tényleg piacra dobja az iPhone 13 széria és az Apple Watch Series 7 mellett az új MacBook Pro, iPad Pro és iPad mini modelleket, valamint a következő években az elektromos autóját és a kiterjesztett valóságra építő okosszemüvegét; akkor pedig könnyen lehet, hogy ezek kedvező fogadtatása esetén továbbra is az üzleti világ legmeghatározóbb vállalata marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények