Még biztonságosabb lesz a Samsung üzleti platformja, a Knox

A San Franciscó-i biztonsági vállalkozás, a Lookout tegnap jelentette be, hogy a Samsunggal kötött megállapodásuk értelmében a dél-koreai cég vállalati ügyfeleket megcélzó Knox platformján a vállalat vírusvédelmi megoldását fogják kínálni.

A Lookout közleménye szerint ez a lépés része a biztonsági cég terjeszkedési terveinek, akik a mobil eszközök, főként az okostelefonok tulajdonosai körében egyre növekvő igényeket akarják kiszolgálni – egyelőre az üzleti és az állami, közigazgatási szférát veszik célba. Ez irányban szépen haladnak, ugyanis a Lookoutnak világszerte 45 millió felhasználója van, köztük olyan nagy IT cégek is, mint a Deutsche Telekom.

A Samsung Knox platformját egyébként épp a biztonságosabb Android-használat megteremtése céljából hozták létre: számtalan kiemelt biztonsági funkció került bele, hogy a kényes céges adatokat a lehető legmagasabb szinten tudják megvédeni a tulajdonosok – a platform elég jól sikerült, amit az is bizonyít, hogy idén az iOS mellett a Knoxot minősítette ajánlottnak az amerikai igazságügyi minisztérium saját használatra (korábban a BlackBerry 10, illetve a PlayBook táblagép kapta meg ezt a besorolást).

Azóta történt

Előzmények