A Samsung is műholdról adná a netet

Több nagy iparági szereplő, például a Facebook és a Google is elindított olyan projektet, melynek célja, hogy azokon a területeken, ahol internethez nem, vagy korlátozottan férnek hozzá, ott műholdról biztosítsák a kapcsolatot.

Ám egy most napvilágra került tervezetből kiderül, hogy a Samsungnak is vannak ilyen tervei. Farooq Khan, a vállalat amerikai kutatója költői címet adott a vázlatnak: Mobile Internet from the Heavens.

Samsung - műholdas internet
[+]

A javaslat szerint az egész Földet lefedő rendszert 4600 mikroműhold alkotná, melyek több frekvencián másodpercenként egy terabájt, havonta egy zettabájt forgalmat lennének képesek lebonyolítani – becslések szerint ennyi lesz bolygónkon a mobilos adatforgalom 2028-ban.

Samsung - műholdas internet
[+]

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy koncepció, arról semmit sem tudni, hogy a Samsung mindezt hogyan valósítaná meg technikailag, illetve, hogy felmerült-e már valamiféle ütemterv, számítanak-e partnerekre, és hogy egyáltalán lesz-e projekt az ötletből. De – tudva azt, hogy szinte nincs is olyan területe az iparnak, ahol a Samsung ne lenne jelen – esélyesnek tűnik, hogy komolyan gondolják.

Azóta történt

Előzmények