Robotverseny Magyarországon

Idén második alkalommal rendezik meg a Dunaújvárosi Főiskola és a Festo közös szervezésében a robotika legrangosabb hazai versenyét, a II. Robotino Olimpiát.

Február 28-ig lehet jelentkezni háromfős szakközépiskolai vagy kétfős egyetemi-főiskolai csapatokkal, az idei évben ugyanis két versenyre kerül sor: a felsőoktatásban tanuló hallgatók részére a II. Robotino Olimpiára, illetve a középiskolai csapatok a II. Mobil Robot Kupára nevezhetnek. Mindkét rendezvénynek a Dunaújvárosi Főiskola ad otthont 2010. április 19-20-án.

A megmérettetés kétnapos, Festo Robotino programozási feladatokból áll, melyek során a Robotinók egyéni számokban és páros küzdelmekben vesznek részt az erre a célra kialakított küzdőtéren.

A versenyt elsősorban műszaki pályára készülő hallgatók és diákok szakmai fejlődésének és kompetenciáik kiterjesztésének érdekében hirdetik meg a szervezők. Céljuk, hogy a kutatás-fejlesztésbe is bevonják a műszaki pályára készülő fiatalokat. Az önjáró robotok az idei évben nem csak önállóan és egymás ellen küzdenek majd, hanem kapcsolatba kerülnek más automatizált eszközökkel is.

További információk a Festo hírportálján találhatóak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Festo

Azóta történt

Előzmények