Informatikus- és rendszergazdaklaszter alakult

„A klaszter válasz az évek óta elhúzódó válság hatásaira, mely megviselte a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat is: amellett, hogy egyre nehezebb ügyfelet szerezni, csökkennek az IT-költségvetések és egyre csökkennek a szolgáltatások díjai” – mondta a megalakulás okairól Kiril Kirov, az Országos Minősített Informatika és Rendszergazda Hálózat Klaszter ötletgazdája és szervezője.

A klaszter – a tervek szerint – közös beszerzésekkel, szakmai, értékesítési, marketing- és vezetési képzésekkel, valamint piacszerzéssel szeretné javítani a rendszergazdai szolgáltatást nyújtó tagvállalkozások versenyképességét. A szervezetet tizenöt tag alapította. Várakozásaik szerint a tagok száma az év végére elérheti az ötvenet.

Az újonnan alakult informatikai klaszter két éven belül jelentős piaci szereplővé szeretne válni: egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az akkreditált a tagok hálózatban való összefogásával nagyobb volumenű fejlesztési projektek megvalósítására kiírt pályázatokon vehessen részt.

„A számítástechnikai eszközökkel kapcsolatos első problémába általában rögtön a vásárlás után ütköznek a vállalkozások. Hiába veszik meg ugyanis a legújabb eszközt, az önmagában még semmire nem jó, ha nincs, aki megfelelően beállítsa, majd megbízhatóan működtesse, hogy az cég a termelésre fókuszálhasson” – mondta Kiril Kirov, aki hozzátette még: többek között azért hívták életre az OMIR-t, hogy a hardverek mellé az azok kihasználását optimalizáló tudást is biztosítani tudják a vállalatoknak a klaszter tagjainál meglévő szakismeretekkel.

Azóta történt

Előzmények