Beépített drón lesz a Renault új autójában

Izgalmas konceptautóval jelent meg a Renault: a kis méretű, városi használatra szánt járműhöz egy kicsi drón is tartozik, mely használaton kívül a kocsi hátsó részében egy speciális rekeszben foglal helyet, és amely aktiválás után elhagyja az autót, hogy különböző feladatokat végezzen el.

A saját UAV-val (pilóta nélküli légi jármű – unmanned aerial vehicles) rendelkező Kwid Concept elnevezésű kocsit a Delhi Auto Show-n mutatták be. A quadrokopter főbb feladatai: felderíteni a forgalmi helyzetet, fotókat készíteni a tájról, előre jelezni az útakadályokat. Két üzemmódja van: egy automatikus, amikor GPS segítségével program alapján repül, illetve egy manuális, amikor egy tablet segítségével lehet vezérelni.

kwid

A cég a várhatóan két éven belül, először Indiában piacra kerülő, kétkerék-meghajtású autót a fiatal, a technikai újdonságok iránt kiemelten érdeklődő fogyasztóknak szánja. A kocsi 1,2 literes turbómotorral rendelkezik, automata és kézi sebváltója egyaránt van, és valószínűleg készül majd elektromos változata is. A kormány középen van, mivel az az elképzelés, hogy mind a bal, mind a jobb oldali közlekedést használó országokban működhessen.

Azóta történt

Előzmények