Regisztrált pedofil bukott le


A Vadász

Kevin Poulsen, a korábbi hacker, jelenleg a Wired magazin vezető szerkesztője, olyan programot fejlesztett ki, mely utalásokat felhasználva most már világosan bebizonyította, hogy szexuális bűnözők regisztrálták magukat a fiatalok körében népszerű MySpace oldalára.

Poulsen egy olyan adatbázist használt, mely az Egyesült Államok 46 szövetségi államából összesen 385 932 szexuális bűnözőként ismert személy nevét tartalmazta, s több ezer lehetséges találatot kapott programja segítségével. A hétezer nevet tartalmazó listát profilalkotással tovább szűkítették, s így 744 gyanúsított maradt a hálóban, akik közül 497 személy gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény miatt került a rendőrség látókörébe. A Wired nyomozása vezetett el a 39 éves New York-i Andrew Lubrano letartóztatásához is, akit most negyedszer vádolnak szexuális bűntény elkövetésével.


A Vad
(Forrás: www.wired.com)

Poulsen elmondta az AFP hírügynökségnek, hogy nyomozásuk rávilágított a százmillió felhasználóval büszkélkedő MySpace biztonsági hiányosságaira. „A MySpace-nek vannak biztonsági előírásai, hogy megakadályozzák a szexragadozók akcióit. De most világosan megmutattuk azt is, hogy sok még a tennivalójuk. Lubrano üzeneteket küldözgetett egy 14 éves fiúnak, akit egyszerűen csak Sextoy-nak becézett” – érvelt a Wired főszerkesztője. Kevin Poulsen egyébként alapos beszámolót írt magazinjában a nyomozás technikai és egyéb részleteiről.

A MySpace biztonsági főnöke, Hemanshu Nigam nyilatkozatot tett közzé, melyben kijelentette, hogy már dolgoznak egy olyan szoftver kifejlesztésén, amelyik segít az online ragadozók azonosításában.

Azóta történt

Előzmények