Rászállt a szoftverkalózokra a Nav N Go

Hirdetés

A Nav N Go Kft. az idén hadat üzent a termékeinek kalózmásolatait forgalmazó cégeknek. A navigációs szoftvereket és játékokat fejlesztő vállalkozás az elmúlt két hónapban kétszer számolt be arról, hogy a magyar hatóságok kiskereskedőknél razziáztak és foglaltak le tört iGO-t futtató készülékeket. Az akciók hátterében egy márkavédelemmel és szellemitulajdon-védelemmel foglalkozó cég, az IPR Consulting Kft. áll, melyet a Nav N Go a kalózforgalmazók felkutatásával bízott meg.

A vállalkozás a jelenleg zajló CeBIT-en is aktív volt: munkatársai hamis szoftverek után kutatva bejárták a navigációs készülékeket forgalmazó cégek standjait a hannoveri kiállításon. Három esetben tettek bejelentést a német hatóságok felé, melyek intézkedtek is. A rendőrség a három standon végrehajtást rendelt el, és lefoglalta az iGO arculatát utánzó posztereket, prospektusokat és a hamis szoftvert futtató készülékeket is. Az egyik – kínai – vállalkozásnál a jogsértés súlyosságára való tekintettel elrendelték a stand bezárását is.

A Nav N Go a CeBIT-en navigációs szoftvere egy új változatát mutatta be. Az iGO amigo névre keresztelt szoftver egyszerű, látványos és könnyen kezelhető grafikus felületet kapott; célja a technikai részletek iránt kevéssé érdeklődő nagyközönség igényeinek kielégítése. A termék önállóan nem, csak az OEM-partnerek készülékein előtelepítve lesz megvásárolható. A piacon az elsők között a Navon hardverein jelenik meg, várhatóan 2009 első negyedévének végén, majd az olasz Tele System egyik, áprilisban piacra dobni tervezett modelljén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NNG

Azóta történt

Előzmények