PDF dokumentumokat is hitelesít a NetLock

A NetLock Kft. bemutatta PDFSigno szoftverét, amely a PDF formátumban előállított elektronikus állományok gyors hitelesítését teszi lehetővé windowsos környezetben. A szoftverrel aláírt dokumentumok, szerződések ugyanolyan hitelesnek tekinthetők, mint az egy vagy két tanú által aláírt okiratok, de azoknál egyszerűbben, elektronikus úton továbbíthatóak.

A PDFSigno által hitelesített PDF fájlok ellenőrzése egyszerűen elvégezhető a széles körben használt, ingyenes Adobe Reader legfrissebb verziójával. Az aláírt dokumentumokon megjelenik az aláírás logója, amelynek pozíciója a hitelesítés megkezdése előtt beállítható. Erre kattintva az aláírás és időbélyegzés hitelessége könnyedén ellenőrizhető.

A PDFSigno nemcsak különállóan, hanem csomagban is megvásárolható. Az eDoc csomag a PDF állományok hitelesítéséhez szükséges további komponenseket is tartalmaz, így alkalmas a jogszabály által előírt feltételeknek megfelelő PDF formátumú elektronikus számlák hitelesítésére is. Az eDoc csomagban található egy fokozott biztonságú aláíró tanúsítvány a dokumentumok hitelesítéséhez, egy chipkártya a tanúsítványok tárolásához, használatához, egy USB-s kártyaolvasó a chipkártya használatához, illetve naptári negyedévenként 250 darab időbélyeg, amely a dokumentumok létezését visszamenőlegesen igazolja. Előnye, hogy olyan tanúsítvánnyal is választható, amely közigazgatási hatósági ügyintézés során is használható.

A csomag nem helyettesítheti a komplett elektronikus számlázási megoldást, de lehetőséget nyújt az előállított PDF formátumú elektronikus számlák törvényben meghatározott módon történő hitelesítésére. Az elektronikus számla ugyanis akkor alkalmas adóigazgatási azonosításra, ha az adóalany az elektronikus számla eredetének hitelességét, tartalmának teljességét, megváltoztathatatlanságát, sértetlenségét, értelmezhetőségét (olvashatóságát), a jogosultak általi hozzáférhetőségét, valamint a jogosulatlan hozzáférés, módosítás, törlés vagy megsemmisítés elleni védelmét a kibocsátáskor és a számla megőrzése külön jogszabály által előírt időtartam alatt is biztosítja.

Azóta történt

Előzmények