Ötéves a .eu domén

Hirdetés

.euÖt évvel ezelőtt, 2006. április 7-én kezdődött meg a .eu legfelső szintű domén alá tartozó címek regisztrációja – emlékeztetett sajtóközleményében az európai végződés kezelésére kijelölt nonprofit szervezet, az EURid. A regisztráció megnyitását követő első hónapban 1,7 millió doménnév kelt el, mostanáig pedig összesen 3,4 millió, amivel ez az országkód a kilencedik legnagyobb legfelső szintű végződés a világon.

„Ma ünnepeljük, hogy a .eu öt éve került a piacra. Azóta folyamatos a bővülés, amivel a végződés megerősítette a helyét a világ tíz legnagyobb felső szintű tartománya között. Ez azt bizonyítja, hogy a .eu hatékony eszköz az európai piac felé nyitott vállalatok internetes megjelenéséhez” – mondta Marc Van Wesemael, az EURid ügyvezető igazgatója.

A legtöbb .eu-s doménnevet Németországból, Hollandiából, az Egyesült Királyágból, Franciaországból és Lengyelországból jegyezték be, a regisztrációk bővülése pedig Litvániában (249%), a Cseh Köztársaságban (264%), Ausztriában (108%), Belgiumban (79%) és Németországban (65%) volt a legnagyobb mértékű az öt évvel ezelőtti kezdeti rohamot követően – közölte az EURid, amelynek képviselői tegnap egy születésnapi torta elfogyasztásával ünnepelték meg az évfordulót Strasbourgban, az Európai Parlamentben.

Azóta történt

  • Megszűnik a kéthetes doménvárólista

    Június 1-jétől módosul a .hu domének regisztrációs szabályzata. Az igénylő hamarabb használatba veheti a címet.

Előzmények

  • Nemzetközivé lett a .eu

    Legalábbis félig. Az uniós domén alá tegnap óta regisztrálható az angol ábécében nem szereplő karaktereket tartalmazó név is.

  • Európa legértékesebb cégmárkái

    Élen a Nokia, a top 10-be három távközlési cég fért be. Az Európai Védjegyintézet felmérése.