Országszerte kampányol a Vistával a Microsoft

Március elsején kerültek kiskereskedelmi forgalomba a magyar nyelvű Windows Vistával előtelepített első számítógépek. A Microsoft Magyarország Kft. ennek apropóján márciusban egy országos – valójában csak néhány várost érintő – roadshow keretében mutatja be az új terméket a végfelhasználóknak. A látványos installáció, egy átlátszó, nagyméretű gömböt formáz, amelynek belsejében egy nappalit alakítottak ki az operációs rendszer Media Center funkcióinak szemléltetésére. A Windows Vista „élménygömb” külső felületén Albacomp notebookokon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Vista új felhasználói felületével, az integrált keresési funkcióval, a továbbfejlesztett biztonsággal, a digitális emlékek (képek, otthoni videók) kezelésére alkalmas programokkal és az Office 2007-es rendszer legfontosabb újdonságaival.


Vityi Péter bemutatja a magyar nyelvű Vistát

A roadshow első állomása Budapesten a Mammut II. bevásárlóközpontban volt. A héten Győrben (március 8-11.), majd a Pólus Centerben (március 22-25.), az Árkád bevásárlóközpontban (március 29.-április 1.), Debrecenben (április 12-15.) és Pécsett (április 19-22) lesz látható. A Microsoft emellett a Media Markt és a Saturn üzleteiben is kiállít vistás számítógépeket.

A magyar nyelvű Windows Vista a következő öt verzióban érhető el: Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise és Windows Vista Ultimate. (A verziók és a termék részletes bemutatását lásd korábbi cikkünkben: Windows Vista: a forradalom elmarad.) A Home Basic verzió ára a Windows XP Home-éval egyezik meg, a Business pedig a Windows XP Professional áráért kapható.

Azóta történt

Előzmények