Új mobilos böngészővel jelentkezik az Opera

Az Opera Software azt tervezi, hogy februárban, a Mobil World Congress szakmai találkozón egy új, Opera Ice nevű mobilos böngészővel jelennek meg– állítja a Pocket-lint, egy általuk megszerzett belsős videóra alapozva.

Az említett videó egy megbeszélésen készült még karácsony előtt, és Lars Boilsen, a cég vezetője ismerteti a vállalkozás 2013-as stratégiáját, majd a termékmenedzserek mutatják be az új böngésző béta-verzióját, mely már nem a Presto, hanem a konkurensek által is használt WebKit platformot használja. A változtatás oka, hogy az egyébként nagyon népszerű, kedvelt Opera Mini már nem nyújtja azt az új eszközökön, mint a versenytársak termékei, ezért lépniük kellett (vezető terméküket egyébként az Ice megjelenése után is megtartják).

A bemutatóból kiderül, hogy az iOS-re és Androidra várhatóan márciusban megjelenő, gesztusvezérlést használó Opera Ice abszolút az érintőképernyős okostelefonokra és táblagépekre készült, így például teljesen átalakult a kezelőfelület, a füleket a honlapon található ikonokra cserélték ki, illetve a könyvjelzőzés is húzással történik.

A tájékoztató szerint a Windows Phone-nal egyelőre nem foglalkoznak, majd csak akkor, ha a rendszer számukra megfelelő részesedést ér el a piacon.

Azóta történt

Előzmények