Okos kezdőlappal újít az androidos Opera Mini 7.5

Frissítette androidos böngészőjét az Opera Software. A norvég cég az Opera Mini 7.5 legfontosabb újdonságának a teljesen átalakított kezdőlapot tartja, melyen a megszokott gyorshívók mellett egy okos lap (Smart Page), egy automatikusan összeállított személyes indítóképernyő jelenik meg.

Ez három kategóriában igyekszik releváns információkkal szolgálni a felhasználó számára. Egyrészt fontosnak gondolt híreket jelenít meg a leggyakrabban látogatott oldalakról. Az Opera szerint az algoritmus folyamatosan tanul, minél többet használjuk a böngészőt, annál valószínűbb, hogy minket érdeklő anyagokkal találkozunk ebben a mezőben. A böngésző a nagyobb közösségi oldalakról (Facebook, Twitter, Google+ stb.) is letölti az állapotfrissítéseket, és kipakolja ezeket a Smart Page-re, illetve a tartózkodási helyünk figyelembevételével linkeket javasol (ami a gyakorlatban alighanem személyre szabott hirdetéseket jelent).

A Smart Page megjelenésével két lapra osztódott az androidos Opera Mini felülete: az alapértelmezett Home fül alatt a fenti információk jelennek meg, míg a Speed Dial lapon érhetők el a nyitólapot korábban kitöltő gyorshívó-bélyegképek. A vállalat szerint ezen felül az új verzióban különféle javítások is találhatók, de ezeket nem részletezték.

Az Opera Mini 7.5 letölthető a Google Play áruházból vagy közvetlenül az Opera weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények