Közösségi gyorshívóikonokkal újít az Opera 12.10

Noha Windows 8 Modern UI-s (leánykori nevén: metrós) felületét támogató változata nincs még, a ma több platformra kiadott Opera 12.10 az azon látható élő csempékhez hasonlóan új, folyamatosan frissülő gyorshívó-kiegészítőket vezetett be. A böngésző nyitólapján az új bővítményeknek köszönhetően láthatóvá tehetők az általunk használt közösségi oldalakra érkező üzenetek, fényképek és értesítések, a leveleink vagy éppen az aktuális időjárás-előrejelzés.

A leglátványosabb újítása kétségkívül ez az Opera 12.10-nek, mely Windows, OS X, Linux és FreeBSD operációs rendszerekre tölthető le. Az új lehetőség felpörgetése érdekében a népszerű szolgáltatásokhoz (például a Facebookhoz, Twitterhez vagy Pinteresthez) maga a böngészőt fejlesztő norvég cég készített gyorshívó-kiterjesztéseket.


Az új verzió lilaködös promóvideója

Számos dolog változott a motorháztető alatt is: az új maces verzió támogatja az OS X Mountain Lion újdonságait, például az értesítésközpontot, illetve a retina felbontást; a Windows 8 (és ezzel együtt a Windows 7) desktopján néhány érintéses gesztust is lehet már használni a böngészőben; a szoftver támogatja a Google által fejlesztett és az oldalak betöltését gyorsító SPDY protokollt, valamint számos új webes API-t (köztük a FullScreen API-t, a Context Menu API-t vagy a Resource Loader API-t). Újdonság, hogy a browser   előzetesen végrehajtja a DNS-feloldást, ha a felhasználó egy link fölé viszi az egérmutatót, így kattintáskor ez már megspórolható, ezzel is gyorsabb lehet a hivatkozott oldal betöltése.

Azóta történt

Előzmények