Nyomul a Novell Indiában

A vállalat ma közleményben jelentette be, hogy az indiai Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) vállalat a Novell SUSE Linux Enterprise rendszerét telepítette a hetvenmilliós Tamil Nadu állam iskoláinak 30 ezer asztali számítógépére és 1880 kiszolgálójára. Az ELCOT először saját informatikai infrastruktúráját állította át a Novell SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop rendszereire, majd a tapasztalatok nyomán vezette be a Novell megoldásait a régió iskoláiban.

„A SUSE Linux Enterprise rendszerben található nyílt forráskódú megoldások kiválóak. Véleményünk szerint a Linuxra való áttérés az általános hardverköltségeinket csaknem 25 százalékkal csökkentette. A csúcstechnológiájú kiszolgálók esetében pedig ez a csökkenés akár 80 százalékos is lehet. Ennél is fontosabb, hogy milyen előnyökkel jár az áttérés az államban élő diákok számára. Egyre több vállalat tér át a Linux használatára világszerte, így Indiában is. Ennek megfelelően a munkaerőpiacon komoly előnyt jelent, ha van tapasztalatuk a nyílt forráskódú szoftverek használatában. Emellett a Linux szabad választási lehetőséget is nyújt számunkra” – mondta C. Umashankar, az ELCOT vezérigazgatója.

„Az ELCOT a nyílt forráskódú rendszerek használatára való áttéréssel több tízezer szoftverlicenc költségét takarította meg, miközben a hardvererőforrások hatékonyabb kihasználása révén is jelentős megtakarításokat ért el. Az új platformra való átállásról szóló döntést azonban nem csak a közvetlen költségelőnyök figyelembevételével hozták meg, számoltak a hosszú távú hardver-, szoftver- és infrastruktúraköltségekkel is. A Novell SUSE Linux Enterprise megfelel minden ilyen irányú elvárásnak, és ezt világszerte folyamatosan bizonyítjuk is ügyfeleinknek” – nyilatkozta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt platformra épülő megoldásokat fejlesztő részlegének vezetője.

Az ELCOT a tanárokkal együttműködve tervezte meg, hogy milyen alkalmazásokat telepítsenek előre a 30 ezer SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel szállított számítógépre, s ma már az összes iskolai kiszolgálón is Linux fut.

Azóta történt

Előzmények