Tervezzen logót a szabad szoftverek magyar híveinek!

Az FSF.hu Alapítvány pályázatot hirdet az alapítvány logójának megtervezésére – adta hírül ma a hup.hu.

A pályaműveket 2007. szeptember 30-ig várják az fsf kukac fsf pötty hu címre. A logóterveket SVG formátumban kérik, s ha a logó színes, akkor elvárás egy fekete-fehér, ill. szürkeárnyalatos verzió beküldése is. Ha a logóterv betűket (is) tartalmaz, akkor kikötés, hogy a betűtípus saját tervezésű vagy „nyílt forrású” legyen. Előnyben részesülnek azokat a tervek, amelyek nem csak logót, hanem a logóhoz illeszkedő póló és molinó terveit is tartalmazzák.

A pályázati munkákat az alapítvány aktivistái és a kuratórium bírálja el, és jó esetben egy győztes pályaművet választanak ki (rossz esetben egyet sem). Az alkotónak a pályamű beadásakor nyilatkozni kell arról, hogy hozzájárul ahhoz, hogy a szellemi termékét az alapítvány szabadon felhasználhatja, másolhatja, módosíthatja.

Amennyiben a pályázat eredményes lesz, úgy a győztes alkotót 30 ezer forintos pénzjutalommal díjazzák, valamint egy darab (később legyártandó) FSF.hu alapítványos póló tárgynyereményben részesül, s a nevét (amennyiben szeretné) feltüntetik a támogatói oldalon.

Minden esetleg felmerülő, a fentiekben nem szabályozott kérdésben az aktivisták és a kuratórium fog dönteni.

Azóta történt

Előzmények