Hirdetés

Nyolc megabitre is gyorsulhat a Kábelnet

Hirdetés

A Magyar Telekom területén nemrég végrehajtott átfogó ADSL-gyorsítást követően hamarosan a szolgáltató kábelnetes ügyfelei is gyorsabban internetezhetnek. A Kábelnet-előfizetők le- és feltöltési sebessége egyaránt gyorsul, változatlan havi díj mellett. (Arról, hogy a szolgáltató a kábeles hozzáféréseket is felturbózza, lapunk elsőként számolt be januárban.) A fejlesztési munkálatokat a vállalat április közepéig fejezi be. A sávszélesség emelése a 2005. május 23-a után szerződött előfizetőknél automatikusan megtörténik, esetükben külön igénybejelentésre nincs szükség. A korábbi szerződéssel rendelkezőknek viszont csomagot kell váltania a gyorsításhoz.

A kábeltelevíziós hálózaton nyújtott internet-hozzáférés sávszélessége a következőképpen alakul:


Csomag Régi sebesség* Új sebesség*
Light 512/96 1000/128
Optimum 512/96 1000/128
Prémium/Család 1024/128 4000/256
Maximum/Komfort 2048/192 8000/512
Extra 3008/384 8000/512

* Maximális letöltési/feltöltési sebesség kb/s-ban.

A vállalat – akárcsak az ADSL-gyorsítás bejelentésekor – most is hangsúlyozza, hogy az aktuális sebesség az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai miatt ezektől akár jelentősen is eltérhet, tehát maximális sebességekről van szó.

A Magyar Telekom egyben azt is bejelentette, hogy hamarosan azokhoz a T-Online ADSL-előfizetőkhöz is eljut a sávszélesség-emelés, akik nem a Magyar Telekom szolgáltatási területén élnek. A helyi távközlési szolgáltatók – az Invitel, a Hungarotel, a Monortel és az Emitel – által megkezdett sávszélesség-bővítések legkésőbb június végére befejeződnek, így nyár végére az összes T-Online előfizető gyorsabban internetezhet. A bővítés ezeken a területeken is díjmentes, minden ügyfélnél automatikusan megtörténik, külön igénybejelentésre nincsen szükség.

Azóta történt

Előzmények