Megérkezett az NFT-automata

New York városában indult el az első NFT-automata, értelemszerűen üdítő vagy csoki helyett online művészeti alkotást ad ki.

A digitális művészeti alkotások gyűjtésére szakosodott Neon platform New Yorkban elindította az első NFT-automatát. Ebből üdítő vagy csoki helyett online művészeti alkotást lehet vásárolni.

A folyamat ugyan egyszerű, a történet kevésbé: a vásárló nem tudja, hogy milyen digitális alkotást vesz meg. A Neon szerint a dolog a kriptokíváncsiaknak szól, azoknak, akik kriptopénzt vagy NFT-t vettek volna, de túl sok akadályba ütköztek.

Az automata egyébként 6 és 420 dollár közötti papírdobozokat kínál, ezekben QR-kódok vannak, amiket beszkennelve máris láthatóak a kijelzőn a digitális alkotások. A cég szerint a rejtély természetes kiterjesztése a digitális művészeti térnek, az NFT-gyűjtők idővel pedig pont a véletlenszerűséget szeretik majd.

Az automata a Solana blokkláncra épít, karbonsemleges tranzakciók ígéretével. Az automatánál rendes pénzzel és bankkártyával is lehet fizetni, hamarosan pedig további NFT-automatákat indítnának.

Azóta történt

Előzmények